Heel Holland Hackt

1 min. leestijd

Share

Ontwikkel binnen 24 uur een beveiligingsapp

Dat is de opdracht van de hackathon Heel Holland Hackt, die Infradata en SURFnet organiseren op 21 en 22 maart.

Tijdens de programmeerwedstrijd Heel Holland Hackt ontwikkelen studenten in teams een werkend prototype van een app. De opdracht wordt aan het begin van de hackathon aan de deelnemers bekend gemaakt. Het winnende team wint een deelname aan de Juniper Networks Hackathon en de daarvoor benodigde reis naar de Verenigde Staten.

Talent vinden en voeden

Managing Director van Infradata, Nino Tomovski: “Onze levens spelen zich in steeds grotere mate online af. We gebruiken dus ook steeds meer data. Door de groei worden netwerken die deze data transporteren en beveiligen, steeds complexer. Om geen files te krijgen op de snelwegen van de toekomst, hebben we mensen nodig die gecompliceerde casussen simpel maken. Dit talent willen we vinden en voeden. Met de hackathon wil Infradata samen met SURFnet innovatie op networking-gebied bij studenten stimuleren.”

Voorwaarde voor innovatief onderzoek creëren

Erwin Bleumink, algemeen directeur van SURFnet, voegt toe: “Studenten, docenten en onderzoekers werken met behulp van ICT samen met elkaar, met andere instellingen en met het bedrijfsleven. Op deze ICT moeten we kunnen vertrouwen. Met deze hackathon werken we aan concrete oplossingen en bewustwording om zo eindgebruikers en instellingen weerbaarder te maken tegen beveiligingsincidenten en cyberaanvallen.”

SURFnet

SURFnet is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. SURFnet ICT-professionals samen binnen netwerken en samenwerkingsprojecten voor kennisdeling rond ICT-innovatie. SURF stimuleert, ontwikkelt en exploiteert de nationale ICT-infrastructuur (e-infrastructuur) voor het hoger onderwijs en onderzoek. Sinds 2011 is SURF verantwoordelijk voor de inrichting van de Nederlandse e-infrastructuur voor onderzoekers.

Samenwerken, onderzoeken, leren en het delen van kennis, data en instrumenten bepalen mede de kwaliteit van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Toegang tot innovatieve ICT- en internetdiensten is een noodzakelijke randvoorwaarde voor geavanceerd en innovatief onderwijs en onderzoek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates