GSMA nomineert BroadForward in Best Mobile Tech

1 min. leestijd
BroadForward

Share

BroadForward is genomineerd met Voiceworks voor de GSMA Best Solution for Growing Smaller or Independent Networks

Voiceworks en BroadForward zijn genomineerd voor 'Unlocking 4G for MVNO's' in de categorie 'Best Solution for Growing Smaller or Independent Networks'. De GSMA vertegenwoordigt de belangen van de mobiele operators wereldwijd en verenigt ze met bedrijven in het mobiele ecosysteem, waaronder onder meer smartphone- fabrikanten, software-bedrijven en internet-bedrijven.

De winnaars worden op dinsdag 3 maart tijdens het GSMA Mobile World Congress (MWC) in Barcelona bekend gemaakt. MWC is 's werelds grootste beurs voor de mobiele industrie waar elk jaar meer dan 85.000 bezoekers op af komen.

In september 2014 startte Voiceworks als eerste Nederlandse Mobile Virtual Network Enabler (MVNE) met het aanbieden van 4G aan haar klanten. Hiervoor werd gebruik gemaakt van het KPN-netwerk. Voor operators was het voorheen niet mogelijk om met de bestaande, oudere generatie HLR's (pre-3GPP versie 8) verbinding te maken met 4G / LTE-netwerken zonder de noodzaak van een kostbare upgrade. BroadForward heeft door de nauwe samenwerking met Voiceworks een unieke oplossing ontwikkeld die deze beperking elimineert. Nu is Voiceworks in staat zijn bestaande 3G-netwerk aan te sluiten aan het 4G / LTE-netwerk van KPN. Dit is wereldwijd de eerste commerciële toepassing van deze oplossing. BroadForward faciliteert deze 3G-LTE interworking-functie voor verschillende generaties van HLR's als een on-board functie van zijn netwerkoplossing, de BFX Interface Gateway.

BFX is de Next Generation Diameter Signaling Controller met een breed scala aan functies voor routing en multi-protocol interworking, die door Voiceworks gebruikt worden om netwerkconnectiviteit te beheren en de time-to-market voor nieuwe diensten te versnellen. BFX stelt Voiceworks in staat om signalering-scenario’s tussen de leverancier en technologieën zoals 3G, 4G, vaste lijn en Wi-Fi mogelijk te maken, zonder de noodzaak voor R&D of scripting.

Stijn Nijhuis, CEO van Voiceworks: "We zijn erg trots genomineerd te zijn voor de Best Mobile Technology Award samen met BroadForward. Het betekent dat onze innovatiestrategie spot-on is en dat de samenwerking zijn vruchten afwerpt. BFX heeft ons in staat gesteld de eerste MVNE in Nederland te zijn die 4G-diensten levert, onafhankelijk van de betrokken netwerkleveranciers en met een aanzienlijke kostenbesparing".

Taco Schoute, CEO van BroadForward: "De GSMA Awards zijn de Oscars van de mobiele wereld. Zij bieden de breedste en meest prestigieuze erkenning van leiderschap in de industrie. Het is dan ook een grote eer om te worden genomineerd voor de Best Mobile Technology Award. Ons product BFX is voorloper op het gebied van technologische ontwikkelingen in netwerksignalering. Het krijgen van wereldwijde erkenning voor lokale innovatieprojecten helpt ons om de unieke voordelen van BFX in multi-vendor en multi-technologie-omgevingen te demonstreren."

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates