Fortinet verbetert OT Security met uitbreiding fabric-ready partnerecosysteem

1 min. leestijd
Fortinet

Share

Fortinet verwelkomt drie Operation Technology-gespecialiseerde bedrijven in Technology Alliance- en Fabric-Ready-partnerecosysteem om het scala aan oplossingen voor OT-klanten uit te breiden.

Fortinet heeft nieuwe toevoegingen aan het partnersysteem aangekondigd voor het fabric-ready partner ecosysteem. De al lang bestaande fabcric-ready partner Nozomi Networks wordt vergezeld door drie nieuwe operationele technologiepartners: RAD, Indegy en SecurityMatters. Dit is 'ter bescherming van het opkomende cyber-fysieke domein via de Fortinet Security Fabric', zo staat in het persbericht.

"Naarmate OT-netwerken digitale transformatie omarmen en fysieke en cyberdomeinen samensmelten, worden gevoelige productie-omgevingen en kritieke infrastructuren steeds vaker blootgesteld aan cyberrisico's. Fortinet streeft ernaar cruciale en gevoelige OT-omgevingen te beschermen door de geïntegreerde kracht van de Fortinet Security Fabric, die geavanceerde en gespecialiseerde beveiligingen biedt die worden geboden door ons groeiend aantal Fabric-Ready Partners. "- John Maddison, SVP of Products and Solutions bij Fortinet

Deep Packet Inspection en Contextual Analysis-mogelijkheden toegevoegd

Als een wereldleider in brede, geïntegreerde en geautomatiseerde Cyber Security oplossingen, kondigde Fortinet de uitbreiding met drie operationele technologiespecialisten van het ecosysteem Technology Alliances aan. Fortinet verwelkomt deze drie specialisten om het scala aan oplossingen voor OT-klanten uit te breiden. De drie nieuwe OT-beveiligingsspecialisten zijn RAD, Indegy en SecurityMatters. Samen met Nozomi Networks bieden ze geavanceerd inzicht in de OT-specifieke commands en protocollen om het opkomende cyber-fysieke domein van OT-netwerken te beveiligen. Deze partners verbeteren de OT-specifieke mogelijkheden binnen Fortinet haar portfolio door Deep Packet Inspection en contextuele analysemogelijkheden toe te voegen aan Fortet's OT-vulnerability scanning en policy enforcement. De FortiGuard Industrial Security Service werkt nog steeds voortdurend signatures bij om de meeste gangbare ICS / SCADA-protocollen (supervisory control en data acquisition) voor granular visibility en controle te identificeren en te controleren.

IIoT, digitale transformatie en OT-beveiligingsuitdagingen

De OT-industrie wordt beïnvloed door zogenaamde 'convergence' en digitale transformatie. Terwijl fysieke netwerken blijvend geïntegreerd worden met IT-netwerken, evenals netwerken in kritieke infrastructuren en industriële automatiseringsbedrijven, maken OT-netwerken gebruik van goed geïntegreerde oplossingen op basis van sterke segmentatie en gespecialiseerde analytische gegevens. Hierme wordt de veiligheid en betrouwbaarheid van fysieke processen en (IoT-)dingen gewaarborgd, terwijl nieuwe aan te pakken (IoT ) beveiligingsrisico's gericht op multi-vector bedreigingslandschappen aangepakt worden.

Het partnership breidt het scala aan geïntegreerde beveiligingsoplossingen uit dat nu beschikbaar is voor OT-klanten via de Fortinet Security Fabric. Fortinet's Security Fabric-platformbenadering voor Cyber Security maakt gebruik van Fabric API's, Fabric Connectors en DevOps-scripts en tools om een ​​open ecosysteem te creëren dat toonaangevende technologische oplossingen beschikbaar stelt. Deze geïntegreerde aanpak brengt een breed scala van kritieke beveiligingsoplossingen naadloos samen die ontworpen zijn voor het OT-segment om uitgebreide en gecentraliseerde veiligheid, betrouwbaarheid en beveiliging mogelijk te maken.

OT-netwerken als doelwit en Industrial Internet of Things (IIoT) security

Operational Technology-organisaties passen digitale transformatie toe om de voordelen van internet en aangesloten IIoT-apparaten te ontgrendelen. Naarmate cybercriminelen zich steeds agressiever op OT-apparaten en -systemen richten, moeten OT-netwerken evolueren om deze toenemende dreiging aan te pakken. De centrale uitdaging is dat de aard van veel OT-netwerken beveiligingstechnologieën en -oplossingen vereist om bescherming te bieden, zónder de prestaties en functies van vaak gevoelige apparatuur en systemen te beïnvloeden. Naarmate OT-netwerken een nieuw doelwit worden voor cybercriminelen, hebben deze netwerken één samenhangend Security Fabric-platform nodig dat hen in staat stelt om naadloos beveiligingsrisico's aan te pakken zonder de resources van beveiligingspersoneel te overbelasten of netwerkomgevingen negatief te beïnvloeden.

Operationele technologie en Cyber Security

Fortinet is een van de weinige grote beveiligingsbedrijven die de uitdagingen op het gebied van Cyber Security voor Operational Technology benoemt waarmee de OT-industrie geconfronteerd wordt. De Fortinet Security Fabric biedt nu een gecentraliseerde en geïntegreerde platformbenadering van beveiliging voor industriële Cyber Security. Dit doet Fortinet door speciaal onitwikkelde oplossingen ontworpen voor OT-omgevingen,gecombineerde met deze strategische partnerships met security specialisten. In tegenstelling tot de meeste beveiligingsplatforms, is de Fortinet Security Fabric flexibel genoeg om een ​​groot aantal partners te huisvesten en te integreren om zodoende een ​​uitgebreide beveiligingsdekking voor dit belangrijke segment te bieden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates