ETSI publiceert IoT Security standaard

1 min. leestijd

Share

Het European Telecommunications Standardisation Institute (ETSI) heeft de initiële standaard voor het beveiligen van IoT-apparaten vrijgegeven. In het document met de titel 'Technical specification - Cyber Security for Consumer Internet of Things’ (ETSI TS 103 645)' staat dat de doelstelling is om: "... alle partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en productie van IoT van consumenten te ondersteunen met begeleiding bij het beveiligen van hun producten.”

IoT beveiliging en een 'cybersecurity certification framework'

Met het groeiende gebruik van op IoT gebaseerde oplossingen lijken sommige IoT-leveranciers de bruikbaarheid ten opzichte van IT-beveiliging te bevoordelen. De vraag voor beveiligingsspecialisten is daarom wat het juiste niveau van aanvaardbaar risico zou moeten zijn. Dit document bevat nuttige aanbevelingen om bedrijven te helpen bij het opzetten van een veiligere implementatie van hun IoT-services en apparaten.

Hoewel het geen specificatie van de Europese standaard is, lijkt het waarschijnlijk dat op basis van dit document een Europese standaardspecificatie in het IoT-beveiligingsgebied ontwikkeld zal worden. Zoals in het document vermeld wordt, kan het 'organisaties ook helpen bij de implementatie van een toekomstig gemeenschappelijk 'cybersecurity certification framework', dat in december vorig jaar werd voorgesteld in de Cybersecurity Act en zoals ook voorgesteld door de IoT Cybersecurity Improvement Act in de Verenigde Staten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates