Cyber alliantie aangekondigd door Minister van Justitie en Veiligheid

1 min. leestijd

Share

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft gister het startschot gegeven voor de Nederlandse cybersecurity alliantie. Deze samenwerking tussen publieke en private partijen heeft als doel om de digitale veiligheid van de bedrijfsketen te vergroten. “Digitale veiligheid kan alleen in samenwerking met en deels ook door de private sector worden vormgegeven”, zo schrijft Rijksoverheid.nl.

Landelijk dekkend Cyber Security stelsel

De alliantie komt voort uit de Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA) van het kabinet. Hierin is de ambitie uitgesproken om een landelijk dekkend cyber security-stelsel in te richten op basis van samenwerkingsverbanden en kennisdeling. De alliantie is gestart met de samenwerkingspartners KPN, Deloitte, Schiphol, Nationale Politie, NCTV, AIVD, ECP, ICANN, PostNL, Rabobank en VNO-NCW.

Nationaal Cyber Security Centrum

Eerder deze maand werd door het Nationaal Cyber Security Centrum eveneens aangekondigd dat Brainport Eindhoven later dit jaar een Cyber Weerbaarheid Centrum zal openen. MKB’ers in de Brabantse hightech regio kunnen aansluiten op dit centrum en toegang krijgen tot een online omgeving, om voor vertrouwelijke en real time kennisdeling op het gebied van cyber aanvallen en cyber security.

Meer weten over de Nederlandse Cybersecurity Agenda? Download dan de volledige agenda op Rijksoverheid.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates