Cumulus Networks lanceert open source en packaged automatiseringsoplossing

1 min. leestijd
Cumulus Networks

Share

Cumulus Networks heeft de release aangekondigd van de automatiseringsoplossing voor organisaties die op weg zijn naar volledig geautomatiseerde netwerken. Hiermee profiteren organisaties van Infrastructure-as-code modellen. De 'push-button' oplossing is bedoeld voor organisaties die op zoek zijn naar geavanceerde industriële automatisering en tegelijkertijd de operationele overhead willen verminderen.

Volledig geautomatiseerde netwerken

Cumulus Networks ziet dat klanten gevangen zitten in veranderende getijden terwijl het moderne datacenter op weg is naar het worden van een volledig geautomatiseerd netwerk. Om te profiteren van innovatieve technologie zoals 5G, cloud, IoT en meer, zoeken organisaties naar innovatieve netwerkimplementaties. Deze implementaties moeten nieuwe denkwijzen over automatisering bevatten, zoals Infrastructure-as-Code, CI / CD en meer. Aangezien het netwerkverkeer exponentieel blijft groeien, blijven organisaties achterlopen met een infrastructuur die moeilijker te beheren en te implementeren is. Door de kosten en tijd die nodig is om stukjes en beetjes volautomatische oplossingen uit te bouwen, hebben deze organisaties een oplossing nodig om hen te helpen de netwerken te vernieuwen met de snelheid die vanuit de business vereist is.

Cumulus biedt nu de eerste open source, kant-en-klare, robuuste, end-to-end geautomatiseerde configuratie- en testoplossing met Ansible. Klanten hoeven netwerkautomatisering niet langer te combineren met ongelijksoortige en niet-geteste scripts of proof-of-concept playbooks. Cumulus biedt een framework voor een 'push-button' oplossing. Dit is voor diegenen die op zoek zijn naar geavanceerde en cutting-edge automatisering die gelijktijdig de operationele overhead vermindert.

Deze suite van automatisering en testen omvat:

 • Een volledig gevuld objectmodel voor variabelen
 • Complete Jinja2-sjablonen
 • Ansible playbooks en een volledige reeks netwerkvalidatietests die continue integratie (CI) mogelijk maken
 • Het complete framework voor een tastbare implementatie van "infrastructuur als code"
 • Gebruik van Ansible core modules zonder dat er add-ons of plug-ins nodig zijn

De volgende stap in netwerkautomatisering: Infrastructure-as-code en CI / CD

Naast de basisautomatisering van configuraties, zijn er verschillende geavanceerde methodologieën waar bedrijven zich op richten voor efficiëntie en snelle schaalbaarheid: Infrastructure-as-code en CI / CD.

Infrastructure-as-code is het concept van het centraliseren van de infrastructuur, zodat je beproefde workflows voor software-ontwikkeling hierop kunt toepassen. Met andere woorden: je denkt na over jouw netwerkconfiguratie (de "infrastructuur") als softwarecode.

Vervolgens wordt de code, volgens het Software Development Model, ontwikkeld. Dit produceert een uitvoerbaar bestand dat gebruikers vervolgens uitvoeren. In het geval van netwerken moet de output van het bouwen van de infrastructuurcode een geldige werkende configuratie zijn die uiteindelijk op de apparaten worden geïmplementeerd. De grote uitdaging is hoe iemand zijn infrastructuur daadwerkelijk implementeert of omzet in code.

Er zijn verschillende manieren om een infrastructure-as-code netwerk te implementeren, die allemaal afhankelijk zijn van de automatiseringsengine die wordt gebruikt. Bepalen hoe de infrastructure-as-code moet worden geïmplementeerd of opgeslagen, is normaal gesproken een van de eerste stappen in het automatiseringsproces.

In het geval van het Cumulus-voorbeeld wordt de uiteindelijke configuratie die op de netwerkapparaten bestaat, tijdens de implementatie door Ansible gegenereerd op basis van de jinja2-configuratiesjablonen, variabelen en Ansible-role assignments.

Definitieve netwerkconfiguratiebestanden zijn opgenomen in de demo-repo's voor snelle referentie, maar ze worden niet gebruikt als de bron van de configuratie die op de apparaten wordt geïmplementeerd. De code die feitelijk de infrastructuur vertegenwoordigt, is niet alleen een back-up van de configuratiebestanden die Cumulus afzonderlijk wijzigen en implementeren. Het bestaat als een veel beter georganiseerd en schaalbaar data model dat gebruik maakt van sjablonen en configuratiebestanden.

Zoals elke goede code, is deze goed getest - wat een andere kans biedt voor vereenvoudigd geavanceerd netwerken. De praktijk om code altijd te testen, wordt 'continue integratie' of 'CI' genoemd. Dat is een belangrijk onderdeel van de infrastructure-as-code en onderdeel van ons denken over de 'juiste manier' om netwerkautomatisering uit te voeren. Deze nieuwe oplossing creëert het framework voor een elegante CI / CD-oplossing, iets dat voorheen niet binnen het bereik van de meeste organisaties lag.

De Cumulus automatiseringsoplossing omvat geautomatiseerde tests met behulp van het Cumulus NetQ telemetrie- en validatieplatform. Elke code die aan de repository is toegewezen, activeert automatisch de creatie van een virtuele laboratoriumomgeving met Cumulus VX en we voeren een verzameling tests uit tegen ons netwerk, waaronder het valideren van MTU's, end-to-end ping-tests en het verifiëren dat alle routingsessies zoals verwacht plaatsvinden. Dit resulteert in directe toegang tot CI en de basis voor verdere automatisering met CD.

De code in actie brengen

Cumulus zal ook aanvullende scenario's uitbrengen op basis van de integratie van gemeenschappelijke netwerkdiensten zoals SNMP, streaming telemetrie en 802.1x.

Deze playbooks en CI-tests zijn levende configuraties die worden bijgewerkt en verbeterd op basis van feedback van real-world implementaties. Ze worden dagelijks gebruikt door de Cumulus consulting services-organisatie die klantnetwerken ontwerpt en automatiseert. Elke Cumulus-gebruiker kan deze configuraties gebruiken en op zijn productienetwerk implementeren, in het vertrouwen dat zowel de automatisering als de resulterende configuraties getest, gevalideerd en betrouwbaar zijn. je zal niet langer tijd besteden aan het samenstellen van voorbeelden die mogelijk niet binnen jouw gebruikssituatie passen.

Een "copy and paste" oplossing om direct met netwerkautomatisering aan de slag te gaan

Sommige organisaties hebben te lijden onder het gebrek aan tools en het ontbreken van échte voorbeelden uit de wereld, die nodig zijn om teams te trainen in netwerkautomatisering. Met de production-ready automatisering van Cumulus hebben organisaties een "copy and paste" oplossing. Ze kunnen in wezen met automatisering aan de slag zonder een team op te leiden of tijd te besteden aan het samenstellen van configuraties. Geautomatiseerde configuraties besparen niet alleen beheerders veel hoofdpijn, maar belangrijker nog, het vermindert de kans op uitval of failures van het netwerk.

Daarnaast brengt Cumulus een update uit naar Cumulus in the Cloud, hun self-service demo-omgeving voor klanten, met:

 • Een volledig spine en leaf netwerk met Cumulus Linux, inclusief servers met Ubuntu en alle nodes die geïntegreerd zijn met Cumulus NetQ, allemaal klaar voor gebruik in minder dan vijf minuten.
 • Inzetbare productieklare demo's.
 • Een unieke Cumulus NetQ 2.0 CLI en GUI-instantie voor jouw demo-omgeving.

In de komende weken omvatten aanvullende verbeteringen aan het Cumulus in the Cloud-platform:

 • De Cumulus Linux training (zelfstudie)
 • Custom lab topologieën
 • Extra functies, waaronder SNMP, streaming telemetrie en 802.1x.

Ga vandaag nog aan de slag met open networking van Cumulus

Infradata is een bekroonde partner van Cumulus Networks met verschillende geavanceerde specialiteiten. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Cumulus Networks zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Infradata bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Cumulus Networks-oplossing.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates