Cumulus Networks brengt datacenter-innovaties voor modernisering campusnetwerken

1 min. leestijd
Cumulus Networks

Share

Cumulus Networks en Dell EMC breiden gezamenlijke voordelen van open netwerken uit naar campusnetwerken en maken één netwerkbesturingssysteem mogelijk in datacenter- en campusomgevingen

Cumulus Networks, innovatieleider op het gebied van open, moderne en schaalbare netwerken, maakt de beschikbaarheid bekend van Cumulus Linux en NetQ. Deze oplossingen maken het mogelijk om de voordelen van open en gedesaggregeerde netwerken uit te breiden van datacenters naar campusnetwerken op basis van één fabric. Door gebruik te maken van een open netwerktechnologie neemt de complexiteit af, wordt het netwerkbeheer vereenvoudigt en neemt de betrouwbaarheid en de prestaties van het netwerk toe.

Samenwerking met Dell EMC

Campusnetwerken hebben te lijden onder complexiteit, legacy architecturen en legio onnodige functies. Cumulus Networks past een open, moderne en gedesaggregeerde aanpak toe op campusnetwerken op basis van een oplossing die het samen met Dell EMC heeft ontwikkeld. Door het bundelen van hun krachten zijn Cumulus Networks en Dell EMC in staat om de architecturen van campusnetwerken te vereenvoudigen, een uniform beheermodel aan te bieden, het beheer te stroomlijnen met automatisering en orchestration en de OpEx te reduceren. Dat laatste is mogelijk door het terugdringen van de gemiddelde oplossingstijd en een einde te maken aan de noodzaak van het verlengen van dure ondersteuningscontracten met legacy leveranciers.

“Om gelijke pas te kunnen houden met de ontwikkelingen rond multicloudomgevingen wordt de complete IT-infrastructuur, van de netwerkrand tot het core-netwerk en de cloud, gemigreerd naar open, geautomatiseerde en softwaregedefinieerde oplossingen”, zegt Drew Schulke, vice president Product Management bij Dell EMC Networking. “Door Cumulus Linux op de Dell EMC PowerSwitch-hardware te laten draaien kunnen onze gezamenlijke klanten beschikken over nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van moderne, schaalbare, flexibele en efficiënte campusnetwerken.”

“De voordelen van open netwerktechnologie worden door steeds meer organisaties in Nederland overwogen en geadopteerd”, zegt Robby van Roosmalen, Sales Director Nederland bij Cumulus Networks. “Ik ben verheugd om onze propositie van het Datacenter uit te breiden naar de Campus en daarmee één Linux Networkbesturingssysteem te bieden dat in beide gevallen kan worden gebruikt. Dit houdt in dat de bestaande (Cumulus) Linux-kennis verder wordt benut en de bestaande automatisering tools en -methodieken (van Server, Datacenter tot Campus) hergebruikt worden. Dit resulteert in een drastische vermindering van de operationele druk en zorgt voor meer controle over het volledige netwerk. ”

Naturalis en Cumulus Networks

Naturalis is een instituut dat zich bezighoudt met biodiversiteit. Dat betekent dat onze IT-afdeling ondersteuning moet bieden voor een divers scala aan bedrijfsprocessen. Daarom was het voor ons van cruciaal belang om te kiezen voor een zo simpel en flexibel mogelijke netwerkoplossing. Met Cumulus hebben we een DevOps-aanpak kunnen toepassen op de implementatie en het beheer van ons netwerk”, zegt David Heijkamp, hoofd IT bij Naturalis. “Dankzij Cumulus kunnen we de bewakings- en automatiseringstools die we van ons datacenter kennen nu ook inzetten voor het campusnetwerk. We introduceerden deze technologie op hetzelfde moment dat we een nieuw museum bouwden. Het was een opgave om het netwerk in een bijzonder kort tijdsbestek in te richten, en Cumulus leverde een cruciale bijdrage aan het succes van deze implementatie. We konden simpelweg de bekende werkende code op de switches toepassen en er een bak koffie bij pakken. Twintig minuten later was alles klaar! Cumulus Linux heeft voor een positieve verandering binnen onze IT-afdeling gezorgd en maakt ons werk rond het campusnetwerk er een stuk eenvoudiger op.”

Over Cumulus Networks

Cumulus Networks levert netwerksoftware voor het ontwerpen, beheren en exploiteren van moderne datacenters en campusnetwerken die simpel, open, flexibel, veerkrachtig en schaalbaar zijn. Cumulus Linux is de enige open netwerksoftware waarmee organisaties op betaalbare en efficiënte wijze een netwerk kunnen ontwikkelen en beheren zoals ’s werelds grootste exploitanten van datacenters en campusnetwerken dat doen. Dit is mogelijk door het ontsluiten van vertical network stacks. In combinatie met Cumulus NetQ, een uiterst schaalbare reeks van tools voor netwerkbeheer, kunnen organisaties de implementatie van open netwerken bespoedigen en de gemiddelde oplossingstijd verkorten. Cumulus Networks heeft wereldwijd meer dan 1.800 klanten en heeft durfkapitaal ontvangen van onder meer Andreessen Horowitz, Battery Ventures, Sequoia Capital, Telstra Ventures, Peter Wagner en vier van de oorspronkelijke oprichters van VMware.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates