Cognitieve WiFi is gearriveerd

1 min. leestijd
Arista Networks

Share

Afgelopen augustus deed Arista zijn eerste overname, Mojo Networks, om de toekomst van WiFi- en campusnetwerken te transformeren. Net zoals Arista het datacenter op zijn kop zette met belangrijke architecturale en op technologie gebaseerde innovaties, geloof ik dat dit een soortgelijke pioniersstap is weggelegd voor de campus. In de afgelopen twee decennia heeft de industrie een op WiFi-controllers gebaseerde architectuur geïmplementeerd. Deze stagnerende "WLC" -benadering voor draadloze connectiviteit is niet geëvolueerd om dure operationele dilemma's aan te pakken, zoals:

  • Afzonderlijke / draadloze LAN-controllers
  • Gebreken in de lifecycle en locatiebeheer
  • Verschillende benaderingen voor probleemoplossing
  • Gebrek aan automatisering en zichtbaarheidstechnieken
  • Complexe en tijdrovende updates / upgrades
  • Beveiliging uitdagingen
  • Moeilijke ecosysteemintegratie
  • Hardware veroudering

…om er maar een paar op te noemen

Arista WiFi van Mojo is gebouwd op een moderne WiFi-architectuur en maakt gebruik van fundamentele technologische innovaties. De wet van Moore heeft genoeg microprocessorkracht voorzien in WiFi-toegangspunten om het besturingsvlak naar de cognitieve kant van het netwerk te verplaatsen. Een WiFi "-controller" werd niet zonder reden een "controller" genoemd - deze draaide het besturingsvlak. Arista heeft geïnnoveerd en het toegewezen apparaat volledig overbodig gemaakt door de cloud te gebruiken, niet alleen als een plek om code te hosten die vroeger software was, maar eerder als technologie om dingen niet mogelijk te maken in een controller. Door gebruik te maken van de enorme rekenkracht en opslagbronnen die beschikbaar zijn in de cloud, gebruikt Aritsa's Cognitive WiFi Machine Learning en AI om netwerken beter en sneller te laten werken met grote gegevenssets om netwerken beter en sneller te laten werken. Arista's innovaties op het gebied van datacentertechnologie zijn essentieel geweest voor het bouwen van de openbare cloud zoals we die nu kennen. Cognitive WiFi is ook gebaseerd op de cloud en breidt Arista's baanbrekende technologie uit van cloud tot clients.

WiFi zou een PIC moeten zijn - gewoon een andere plek in de cloud

Het is een feit dat elke WiFi AP moet evolueren om cloud-managed te worden, waarbij WiFi nog een andere PIC is en geen parallel netwerk op zich. En de uitdaging ligt in het succesvol omzetten van bestaande WiFi-siled-netwerken naar cognitieve plaatsen in de cloud (PIC's) met intrinsieke automatisering, analyse en beveiliging. Waarom moeten beheerders van campusnetwerken worden vastgeketend aan het netwerk? Waarom moeten gebruikers WiFi-problemen melden? Dat zouden ze niet moeten doen. Campusnetwerken moeten intelligent en zelfherstellend zijn. Met de enorme explosie van IOT edge-apparaten moet de campus de chaos en complexiteit van de bestaande en over-onderschreven campus Access-aggregatie-kern met een splinternieuw concept ongedaan maken. In dit tweelaagse model worden de kern- en aggregatielagen samengevouwen tot één spline-structuurlaag en vervolgens verbonden met de randlaag van alomtegenwoordige apparaten, zowel bekabeld als draadloos, aangezien gelijke burgers een sleutelprincipe zijn, zoals hieronder wordt getoond.

Fundamentele Campus Transformatie

Arista's architectuur voor Cognitive Campus werd gedreven door onze klanten die ons steeds om een ​​gelijkwaardige EOS®-ervaring van hoge kwaliteit vroegen zoals ze vandaag in het datacenter hebben.

Om de intelligente voorsprong mogelijk te maken, moet de campus eerst een robuust ruggengraat / spline-netwerk bouwen en een uniform beheerkader bieden. Arista voldoet aan deze vereisten met nieuwe platforms die een nieuwe campusarchitectuur op twee niveaus mogelijk maken, en met ondersteuning in Arista's bestaande beheerplatform, CloudVision®, voor een nieuw Cognitive Management-vliegtuig dat zich uitstrekt van het datacenter naar de campus.

Nieuwe Spline X3-platforms laten de traditionele aggregatie / kern uiteenvallen die wordt aangeboden in vaste en modulaire vormfactoren. Deze platforms hebben voldoende hoofdruimte met schakelcapaciteit van 25-50 Terabit en een dichtheid van maximaal 256 poorten van 100G. Bekende functies zoals SSU en rollback voor hitless-upgrades en draadsnelheid L2, L3 en L2 over L3 VXLAN-gegevensvlakken met open besturingsvlakopties zijn inherent.

Een enkele ruit voor het Cognitive Management Plane met CloudVision is ontworpen met een ingebouwde repository-engine voor gegevensgestuurde acties. In tegenstelling tot old-school polling, biedt het cloud-achtige real-time state streaming (NetDB) en open source tools zoals HBase en Kafka. De CMP-repository is ontworpen om netwerkacties en analyse aan te sturen. Apparaten exporteren alle status via OpenConfig-streaming naar de Arista-netwerkbrede netwerkdatabank (NetDB) die alle toestandsstatussen na verloop van tijd vastlegt. Toepassingen krijgen toegang tot de staat en bieden zichtbaarheid en waarschuwingen, waardoor de benodigde cognitieve acties kunnen worden gewijzigd, opnieuw geconfigureerd, geüpgraded, gecorrigeerd, afgedwongen of indien nodig worden gemeld.

Voeg je Cognitive Campus Edge toe

Door mobiele draadloze connectiviteit te gebruiken met onze Mojo-acquisitie en bekabelde apparaten op basis van EOS, brengen we een uitgebreide reeks cognitieve edge functies. Dit omvat apparaatanalysators, clienttracers, link-optimalisaties en beveiligingsfuncties zoals WIPS. Siled WiFi en bekabelde netwerken met parallelle en dual-controller-gebaseerde benaderingen migreren naar dit uniforme randontwerp met een gemeenschappelijk beheer- en protocolraamwerk. Dit verlaagt de niveaus en verlaagt kostbare capex en opex, waardoor een doordachte evolutie naar een cognitieve architectuur mogelijk wordt, waarbij onze klanten de legacy box-gebaseerde benadering van een SDN-fundament heroverwegen, gedreven door analytics, automatisering en cognitieve methoden. De explosie van gebruikers, IOT-apparaten en explosief verkeer vereist een doordachte migratie naar uniforme netwerken en een lagere TCO. Arista brengt ons cloud-DNA opnieuw tot leven en anticipeert proactief op de verstoringen op campusnetwerken. Netwerkleiders moeten hun nieuwe campus gaan opfrissen en oude gewoonten heroverwegen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates