CM en Infradata slaan handen ineen voor uitbouw core netwerk CM

1 min. leestijd
Cisco

Share

Sms-dienstverlener CM en network integrator Infradata gaan intensief samenwerken aan de uitbouw en verbetering van de interoperabiliteit van CM’s datacenter. Over het netwerk van de dienstverlener gaan per dag zo’n 3 miljoen sms-berichten en -betalingen.

CM kende de afgelopen jaren een sterke groei door uitbreiding van het klantenportfolio en door de overnames van Mobileweb, Paratel, OneSixty, Motricity en SMSHosting breidde het netwerk van de sms-dienstverlener zich snel uit. Infradata ondersteunt CM nu om de interoperabiliteit en beschikbaarheid van het datacenternetwerk te verbeteren.

Daarnaast werken Infradata en CM samen aan de peering van CM met de AMS-IX en de introductie van nieuwe diensten op het gebied van VoIP.

De samenwerking leidt tevens tot een nieuw core Border Gateway Protocol (BGP) routing platform bij CM dat is gebaseerd op Cisco Systems en Juniper Networks. Deze netwerkinfrastructuur heeft als doel een zo hoog mogelijke beschikbaarheid te garanderen met een zo laag mogelijke latency over het gehele netwerk van CM.

Jan Saan, Head of IT & Security bij CM: ‘In het verder professionaliseren van ons netwerk en de koppeling van CM aan het Cisco- en Juniper-netwerk, hebben we gekozen ondersteuning te zoeken bij Infradata. De ervaring van Infradata met de meest complexe netwerken van de grootste Europese service providers en de pragmatische aanpak op het gebied van zowel Cisco als Juniper Networks hebben ons overtuigd om voor Infradata te kiezen.’

‘Iedereen kent inmiddels de televisieprogramma’s waar je moet stemmen op je favoriete kandidaat of de authenticatie sms’jes die je krijgt van je bank of van overheidsinstellingen. Dit komt bijna allemaal van CM vandaan’, aldus Nino Tomovski, Managing Director bij Infradata. ‘Weinigen denken erover na dat de techniek die schuil gaat achter zo’n sms’je helemaal niet zo eenvoudig is. CM is een organisatie die dit proces al vanaf het begin zeer professioneel en innovatief heeft opgepakt. Gezien de aanblijvende groei, de introductie van nieuwe diensten en de verdere internationalisering van CM ben ik trots dat zij Infradata hebben gekozen als strategische networking partner.’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates