Gezondheidszorg

Betere patiëntervaringen dankzij een door AI-gestuurd netwerk

Richard Landman
Placeholder for Richard landman 1024x1024Richard landman 1024x1024

Richard Landman , Head of marketing , Nomios Nederland

4 min. leestijd
Placeholder for Nurse behind laptop healthcareNurse behind laptop healthcare
Juniper Networks

Share

Er zijn talloze scenario's waarin Wi-Fi gebruikers in de meest onhandige situaties in de steek laat. Of het nu iets kleins en persoonlijks is, zoals het verliezen van de verbinding in een koffiebar voordat een document voor een belangrijke deadline wordt verzonden, of een grote storing op kantoor die de productiviteit voor een dag stillegt, het is een universeel probleem met echte gevolgen.

Maar als het gaat om een ​​gezondheidsomgeving, worden netwerken steeds vaker gebruikt om een ​​verscheidenheid aan medische apparaten, besturingssystemen en mobiele applicaties te ondersteunen. Mission-critical krijgt een nieuwe betekenis wanneer draadloos medische apparatuur ondersteunt en realtime gegevens worden gebruikt door artsen bij de behandeling.

Onbetrouwbare Wi-Fi in deze scenario's is niet alleen frustrerend, maar kan ook levensbedreigende gevolgen hebben. Naast betrouwbare Wi-Fi zijn er een aantal spannende netwerktechnologie-ontwikkelingen die de moderne patiëntervaring verbeteren en zelfs transformeren.

AI-gestuurde netwerken

Er zijn verschillende stappen die zorgverleners nemen en technologieën waarin zij investeren om IT-moderniseringsinspanningen te ondersteunen. Een belangrijke technologie is AI-gestuurde netwerken die Wi-Fi voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar maken. Het kunstmatige intelligentie (AI)-aspect van het netwerk biedt zorg-IT-teams inzicht in hoe het personeel, bezoekers en patiënten het netwerk ervaren. AI geeft ook helpdeskmedewerkers de mogelijkheid om dataservices-tools te gebruiken om snel eventuele Wi-Fi-problemen en hun oorzaken op te sporen terwijl ze zich voordoen.

Als proactieve maatregel kan AI ook worden gebruikt om afwijkingen te detecteren en de oplossing geautomatiseerd uit te voeren of IT te waarschuwen voor het probleem voordat gebruikers zelfs maar een probleem met het netwerk rapporteren. Deze AI-gerichte oplossingen stellen zorg-IT-medewerkers in staat zich te concentreren op strategische projecten ter ondersteuning van klinische operaties en patiëntenzorg, in plaats van het oplossen van problemen.

Naast de directe voordelen van AI-gestuurde netwerken voor zorgmedewerkers creëert de modernisering van Wi-Fi ook een meer verbonden ervaring voor patiënten. In de snel veranderende wereld van vandaag is het steeds belangrijker dat mensen verbonden blijven. Patiënten en hun gasten verwachten snel toegang tot nieuws, sociale media en video streaming-platforms. Gemakkelijke toegang tot apps zoals WhatsApp, FaceTime en Facebook kan essentieel zijn voor patiënten om in contact te blijven met dierbaren en ervoor te zorgen dat ze informatie kunnen consumeren en delen, waar ze ook zijn. Onbetrouwbare Wi-Fi kan de tevredenheidsscores van patiënten beïnvloeden en leiden tot een algehele negatieve ervaring voor patiënten, gasten, familie en vrienden.

Location Based Services (LBS)

Een ander voordeel van een door AI-gedreven draadloos netwerk dat Wi-Fi, Bluetooth LE en IoT-technologieën combineert, is de mogelijkheid om de gebruikerservaring te verbeteren met indoor locatiediensten en het verbeteren van de mobiele applicaties voor patiënten, bezoekers en zorgverleners. Hierdoor is het mogelijk om iedereen die over een Bluetooth-apparaat beschikt, te voorzien van locatiediensten. Dit is op vele manieren handig - of het nu gaat om het helpen van zorgverleners om snel patiënten te vinden die aandacht nodig hebben, of om patiënten bij binnenkomst in een ziekenhuis te begroeten en turn-by-turn navigatie te bieden naar hun bestemming. Het helpt ziekenhuizen ook om snel belangrijke middelen zoals medische apparatuur, ventilatoren, rolstoelen of zelfs medicijnen te lokaliseren, wat historisch gezien een uitdaging was met ploegendiensten.

Nieuwe toepassingen zijn nu mogelijk met deze integratie van Bluetooth, IoT en Wi-Fi. Het Orlando VA Medical Center werkte bijvoorbeeld samen met Juniper Mist om IoT-deursloten te integreren met Bluetooth LE-ingeschakelde badges en tags om onbegeleide patiëntenontsnapping uit hun psychiatrische faciliteit te voorkomen. Dit is een nieuwe, significante manier waarop bedrijven de patiëntervaring kunnen verbeteren voor verschillende groepen patiënten met behulp van AI-gedreven netwerken.

icon  Idea

Interessant onderwerp? Luister dan onze podcast Verbeterde patiëntzorg met AI-gestuurde Wi-Fi. Hierin vertellen Michiel Rijnsburger en Arjan Veenboer van Juniper Networks over hoe Mist Wi-Fi wordt toegepast bij zorginstellingen.

Veilig en verbonden

Met de verhoogde productiviteit en innovatieve nieuwe functies die AI-gedreven WLAN in een organisatie kan brengen, overwegen zorgverleners vaak of de nieuwe technologie nieuwe uitdagingen voor de beveiliging met zich meebrengt. Als het echter op de juiste manier wordt ingezet, kan WLAN-infrastructuur voordelen bieden voor de organisatie zonder afbreuk te doen aan de beveiligingsnormen. Beveiligingsbeheer- en dreigingszichtbaarheidsoplossingen zijn beschikbaar voor zorgverleners om de beveiliging van het netwerk te verbeteren en WLAN's net zo veilig te maken als bedrade netwerken. Huisartsen zoals de Aungier Clinic in Dublin maken gebruik van deze technologie om de patiënttijden te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Door de adoptie van infrastructuur van de volgende generatie kunnen zorgorganisaties patiënten en medewerkers voorzien van geavanceerde connectiviteit en unieke ervaringen die gunstig zijn voor alle partijen. Betrouwbare Wi-Fi is inmiddels een verwachting geworden voor patiënten en gasten. Het zijn technologische vooruitgangen zoals de AI-gedreven WLAN waar zorgorganisaties op rekenen om de moderne patiëntervaring daadwerkelijk te transformeren en de verbonden gezondheidszorg naar een hoger niveau te tillen.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates