ASPIDER-NGI vergroot Europese operator business mogelijkheden

1 min. leestijd

Share

Tieto heeft aangekondigd dat ASPIDER-NGI de Tieto-netwerkoplossingen gebruikt om haar operator interconnecties uit te breiden.

ASPIDER-NGI is leverancier van onafhankelijke mobiele oplossingen, onder andere voor het beheren van IoT-connectiviteit.

ASPIDER-NGI breidt core technology uit

ASPIDER-NGI levert en ondersteunt voice-, data-, SMS-, multi-IMSI- en eSIM-producten om miljarden verbindingen te managen. Om de veelzijdigheid te vergroten, hebben operators betere 2G- en 3G-netwerken nodig voor een betere co-existentie met 4G- en 5G-netwerken. ASPIDER-NGI breidt daarom de core technology uit om netwerken van oude en nieuwe generatie netwerken beter te ondersteunen.

Door de slimme signaleringsproducten van Tieto in te zetten, kan ASPIDER-NGI een groter aantal operatoren bedienen, inclusief verschillende netwerktechnologieën en ondersteuning leveren bij de transformatie van 2G naar 5G.

De oplossing staat ook toe dat ASPIDER-NGI naadloos kan migreren tussen de bestaande SS7-, SIGTRAN- en Diameter-infrastructuur. De oplossing is ontworpen om aan de technologische behoeften van verschillende operatoren te voldoen en om investeringen toekomstbestendig te maken.

"Onze IoT-activiteiten vereisen dat we schaalvoordelen hebben om de groei van onze klanten te ondersteunen, onafhankelijk van onderliggende interconnecties." Zegt Jan Mooijman, CEO bij ASPIDER-NGI. "Met Tieto kunnen we profiteren van de nieuwste technologieën en deze uitrollen over onze wereldwijde datacenters."

"Ondanks de zware investeringen in en de focus op 4G en 5G, vormen 2G en 3G nog steeds de ruggengraat van veel operator netwerken. Dit betekent dat oudere netwerktechnologieën naast de nieuwere generaties moeten blijven bestaan. Bovendien vereist de industrie een betere integratie tussen vaste en mobiele netwerken ", zegt Jörgen Trank, Lead Product Manager voor Product Development Services, bij Tieto. "We maken het voltallige gebruik van netwerktechnologieën mogelijk, om operators de best mogelijke services aan te bieden. Onze uitgebreide ervaring is een hulpmiddel om toekomstbestendige ondersteuning te bieden voor alles dat een operator nodig heeft. "

"Dit is veel meer dan alleen een virtuele toevoeging aan onze kern", aldus Tony Craven, CIO bij ASPIDER-NGI. "Tieto biedt ons meer flexibiliteit en veiligheid, zodat onze klanten makkelijker migreren tussen 2G, 3G, 4G en 5G. Onze klanten willen profiteren van meerdere interconnecties en migreren zeer regelmatig per land volgens hun eigen schema. Daarbij willen zij controle die onafhankelijk is van het onderliggende netwerk."

"Infradata heeft uitgebreide kennis van mobiele netwerktechnologie en ondersteunde ASPIDER-NGI bij het zoeken naar de beste oplossing voor de specifieke behoeften van ASPIDER-NGI. Wij hebben eveneens geholpen met de uitrol van het project om interoperabiliteitsvereisten te ondersteunen."– Robbie van Rooijen, Senior Sales Manager at Infradata

Over ASPIDER-NGI

ASPIDER-NGI is een operator onafhankelijk bedrijf dat managed connectivity levert, zodat klanten eigen mobiele oplossingen kunnen ontwikkelen en beheren. Zij ontwikkelen, ondersteunen en exploiteren innovatieve mobiele en IoT-platforms.

Over Tieto

Tieto wil de significante mogelijkheden van de data-gedreven wereld vastleggen en deze omzetten in levenslange waarde voor mens, bedrijf en maatschappij. Tieto wil de eerste keuze van klanten zijn voor bedrijfsvernieuwing door software- en servicemogelijkheden te combineren met een sterke drive voor co-innovatie en ecosystemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates