Arista introduceert 7360X-serie open cloud switchplatform

1 min. leestijd

Share

Arista Networks, leverancier van software gebaseerde cloud networking oplossingen, introduceert het 7360X-serie open cloud switchplatform. Dit platform verdubbelt de dichtheid en verlaagt zowel het stroomverbruik als de benodigde investering en operationele kosten. Klanten kunnen nu inspelen op de behoefte aan grotere bandbreedte met minder leaf-spine. De 7368X4-serie is direct leverbaar met 100G-interfaces.

Cloud-providers kunnen met de 7360X-serie en het Arista EOS (Entensible Operating System) migreren naar hoge capaciteit 100G of 400G-verbindingen. Arista’s 7368X is gebaseerd op een open platform concept, waardoor deze meer keuzevrijheid, schaalbaarheid, configuratiemogelijkheid en efficiencybesparingen biedt. Arista wil hiermee het ontwerp van cloud-netwerken verder vereenvoudigen.

Arista en Facebook

Engineering teams van Arista en Facebook hebben samengewerkt bij de ontwikkeling van het nieuwe platform. Als resultaat daarvan is het platform tevens te managen via FBOSS (Facebook Open Switching Software), met name de controlplane, power en temperatuur.

Het nieuwe platform heeft een compact ontwerp van vier rack units, voor alle actieve componenten. Ten opzichte van andere modulaire systemen is de dichtheid met 50% verbeterd, terwijl het stroomverbruik met 60% wordt gereduceerd doordat een 100G-poort minder dan 10 watt verbruikt. Arista’s 7368x ondersteunt 100G QSFP en 400G OSFP of QSFD-DD connecties en kabels, terwijl EOS alle benodigde management-, automatisering- en telemetriefunctionaliteit levert voor het bouwen en beheren van moderne cloud-netwerken.

Energie- en ruimtebesparingen

"De nieuwe Arista-oplossing heeft Facebook aanzienlijke energie- en ruimtebesparingen opgeleverd, omdat er minder switching chips in het netwerk nodig zijn", zegt Najam Ahmad, Vice President Network Engineering bij Facebook. "Dankzij het intern ontwikkelde Minipack en Arista’s oplossing blijft Facebook multi-sourced en hebben wij de mogelijkheid om Arista EOS of FBOSS op een switch te draaien, terwijl elk systeem in meerdere netwerk-tiers te implementeren is."

"Arista’s 7368X-serie is het resultaat van de samenwerking tussen twee talentvolle engineeringteams", zegt Anshul Sadana, Chief Operating Officer van Arista Networks. "Dat heeft meer opgeleverd dan wanneer elk team onafhankelijk van elkaar ontwerpt en ontwikkelt."

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates