Juniper Networks

5 redenen om Juniper Networks te kiezen bij je volgende IT project

5 min. leestijd
Placeholder for 5 reasons juniper next it project5 reasons juniper next it project
Juniper Networks

Share

Het starten van een nieuw IT-netwerkproject en het van de grond krijgen ervan kan een moeilijke taak zijn. Je moet je doelen definiëren, teamleden benoemen, werktaken definiëren, je (agile) plan ontwikkelen, werk delegeren en gedurende het hele project uitvoeren en monitoren. Zoals je leest zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom is het belangrijk om een gekwalificeerde technologiepartner te hebben die je kan helpen in dit proces.

Juniper Networks heeft al geruime tijd constante vooruitgang geboekt in de markt en hoewel ze Cisco waarschijnlijk niet snel zullen verdringen, is Juniper Networks zeker het overwegen waard als technologische keuze. In deze post bekijken we waar en waarom Juniper beter is dan de concurrentie en waarom het een goede gok is voor zowel gebruikers als voor IT-professionals.

Kies Juniper Networks voor jouw IT-project om de volgende 5 redenen:

1. Compleet portfolio voor enterprises

Juniper is jouw one-stop-shop voor een breed scala aan netwerk behoeften, waaronder bedrijfs- en serviceprovider netwerken, datacenter netwerken, mobiliteitsoplossingen, netwerkbeveiliging, cloud en wireless. Ze hebben topproducten voor routing, switching, Wi-Fi en beveiliging. Dit wordt ook bevestigd door marktonderzoeksbureaus zoals Gartner en Forrester. Door beide organisaties wordt Juniper Networks gekenmerkt als een leider in hun industrie.

Een hot topic voor bedrijven is tegenwoordig het thuiswerken. Door COVID-19 werken meer medewerkers vanuit huis. Ook hiervoor heeft Juniper Networks een oplossing; Enterprise at Home. Deze oplossing maakt gebruik van Mist Wi-Fi, Mist Edge en Juniper Connected Security. Het zorgt ervoor dat gebruikers verbonden, productief en veilig blijven, zonder de wendbaarheid en betrouwbaarheid te verliezen die nodig is om de veranderende eisen te ondersteunen.

2. Security by design

In alle oplossingen die Juniper Networks creëert, is vanaf het allereerste begin beveiliging ingebouwd. De voordelen voor jouw organisatie zijn dat het de kosten verlaagt en de risico's beperkt. Het oplossen van beveiligingsproblemen is in het begin veel goedkoper. Je wilt er ook voor zorgen dat zowel bekende als onbekende cyberbedreigingen worden gedetecteerd. Dit wordt gedaan door de Advanced Threat Prevention (ATP) oplossing van Juniper, wat zero-day bedreigingen ontdekt. ATP stopt ze in hun pad door op alle punten van het netwerk beschermingsmechanismen af te dwingen.

Juniper Networks heeft een scala aan producten en oplossingen die ervoor zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Hun beveiligingsoplossingen beschermen je bedrijf en verenigen al je netwerkelementen in een threat-aware netwerk. De oplossing dwingt op een dynamische wijze het beveiligingsbeleid op elk punt van de verbinding af, waardoor je een veel kleiner oppervlak hebt. Een van hun beveiligingsoplossingen is de SRX Series Firewalls. Deze levert hoogwaardige beveiliging met geavanceerde, geïntegreerde threat intelligence, die wordt geleverd op het schaalbare en veerkrachtige industriële platform.

3. Juniper maakt de belofte van de AI-driven Enterprise waar

IT wordt met de dag complexer, maar het is ook een van de meest kritische aspecten van jouw bedrijf. Het aantal apparaten, applicaties, besturingssystemen en gebruikers blijft groeien. Met Artificial Intelligence (AI) zorg je ervoor dat je voorop blijft lopen.

Juniper Networks is een leider in AI voor IT met Mist. Ze gebruiken AI-gedreven inzichten, automatisering en acties om de ervaring voor jouw gebruikers te maximaliseren. Ze brengen eenvoud, betrouwbaarheid en veiligheid in je bedrijfsnetwerk. Mist doet dit voor bekabelde en draadloze toegang, campus en datacenters en multi-cloud omgevingen. Onlangs kondigde Juniper Networks vier nieuwe draadloze access points aan die de voordelen van AI-gestuurde Wi-Fi 6 uitbreiden naar extra verticals en use cases.

Heb je Marvis al ontmoet?

Marvis is Juniper's Virtual Network Assistant (VNA). Hij is de digitale netwerkexpert die je eigen team van netwerk experts ondersteunt. Het bijzondere aan Marvis is dat hij de eerste netwerk assistent in de branche is die spraakmakende AI naar het netwerk brengt. Dit verandert de manier waarop IT-teams omgaan met bedrijfsnetwerken. Marvis kan verzoeken in de juiste context plaatsen om het oplossen van problemen te versnellen, reacties te automatiseren en intelligente beslissingen of aanbevelingen te doen.

4. De analisten zijn onder de indruk

Je weet dat je veilig in zee kan gaan met een organisatie als ze worden genoemd door de grote analisten. Juniper Networks wordt zowel door Gartner als Forrester genoemd.

Gartner

Ze worden door Gartner voor het derde jaar op rij genoemd als Leader in het Magic Quadrant 2020 voor Data Center en Cloud Networking. Wij geloven dat hun plaatsing in het Quadrant hun kracht bevestigt in het leveren van veilige, geautomatiseerde en AI-gedreven oplossingen voor jouw organisatie. De multi-vendor oplossingen van Juniper zijn van toepassing op een brede set van use cases, waaronder hybride cloud, gevirtualiseerde workloads en 400G-ontwerpen.

Forrester

Juniper Networks wordt genoemd in The Forrester Wavetm: Open, programmeerbare switches voor een bedrijfsbreed Software Defined Networks (SDN), Q3 2020. Ze zijn geanalyseerd en gescoord op basis van 32 criteria en zijn gekozen als Leader in The Wavetm. Volgens Forrester biedt Juniper een uitgebreid, bedrijfsbreed netwerkplatform. Daarnaast erkent Juniper dat klanten meer nodig hebben dan alleen technologie en producten. Daarom hebben ze verschillende middelen ontwikkeld om klanten te informeren over de inrichting van hun automatiseringstraject.

Met Juniper Networks doe je volgens deze analisten toekomstbestendige investering.

5. Ondersteund door lokale partners

Zelfs met een multinational als Juniper Networks kan je met hun partners een lokaal service ontvangen. Bij Nomios bedienen we West- en Midden-Europa met onze Juniper-diensten. We brengen je lokale kennis en middelen, met technische expertise en betrokkenheid om de kwaliteit van al je netwerkoplossingen te verbeteren. We zijn gevestigd in zes Europese landen; Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, België en Polen.

Nomios is een bekroonde Elite Partner van Juniper die zich specialiseert in geavanceerde beveiliging en routering binnen organisaties. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Juniper zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Infradata bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Juniper-oplossing.

Kunnen we je helpen met je volgende IT-project?

Ben je er van overtuigd om Juniper Networks en Nomios te kiezen als jouw leverancier en kennispartner voor je volgende IT project? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag jouw bedrijfssituatie en kijken of we je kunnen helpen, zonder enige verplichtingen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.