Signaling Transfer Point (STP)

Oplossingen voor STP's op het einde van hun levensduur.

Hoewel mobiele netwerktechnologie snel evolueert, zullen oudere netwerk generaties (2G en 3G) op basis van SS7-signalering nog vele jaren blijven bestaan. Daarom zullen STP's essentiële componenten blijven binnen operator netwerken en zullen deze in de nabije toekomst vendor-ondersteuning vereisen.

Tegenwoordig worden veel operators geconfronteerd met STP's die aan het einde van de levensduur zijn of geen ondersteuning meer krijgen, aangezien meerdere leveranciers besloten hebben om de oudere STP's te beëindigen. Ondanks dit nadeel, biedt het ook de mogelijkheid om operationele kosten te verlagen en afstand te nemen van het verouderde SS7-product, dat op eigen hardware draait. De Nomios België STP biedt consolidatie voor alle signaleringsoplossingen. Deze zijn vaak silo-gebaseerd, wat betekent dat ze alle verschillende technologieën en functies aanspreken. Daarentegen biedt Nomios België Signaling oplossingen die werken op 2G / 3G, 4G en 5G.

Next Generation Signaling Transfer Point (STP)

De Nomios België Next Generation STP is een complete oplossing voor intelligente routing van SS7-signaleringsverkeer in 2G- en 3G-netwerken. Het maakt deel uit van ons geïntegreerde service portfolio voor samengebrachte, multiprotocol-signalering over 2G / 3G, 4G en 5G (SS7, Diameter, HTTP, SIP en meer). De Nomios België STP is een toekomstbestendige keuze met belangrijke voordelen in vergelijking met traditionele STP-producten.

Functies zijn onder andere:

 • Volledige STP-ondersteuning volgens internationale normen en varianten, inclusief gemengde modi;
 • Ondersteuning van lage snelheid, hoge snelheid en SIGTRAN-signalering;
 • Uitgebreide functieset voor screening, tracing, filtering, congestiebeheersing, throttling, anti-flooding en policing;
 • Routeer- en screeningmogelijkheden op basis van één of meerdere lagen (bijvoorbeeld SCCP, TCAP, MAP, INAP, etc.);
 • On-board (optionele) ondersteuning voor:
  • SMS-proxyfunctie voor First Delivery Attempt-berichten (FDA), home routering, USSD-gateway, black / white-lists en meer
  • SMS Firewall, inclusief scannen en filteren van inhoud
  • Selectieve signaleringsbericht duplicatiefunctie
  • Mobiele nummerportabiliteit (MNP)
  • Apparatuur Informatie Register (EIR)
  • DRA / DEA voor ondersteuning van Diameter Signaling en SS7-Diameter-interworking
  • HTTP-proxy-functionaliteit voor serviceorkestratie en besturing in de 5G NG Core
 • Gedistribueerde front-end / back-end-architectuur voor geoptimaliseerde routering, toewijzing van middelen en schaalbaarheid;
 • Robuuste, carrier-grade oplossing, zeer schaalbaar, hoog beschikbaar, geo-redundant;
 • Op GUI gebaseerde diensten orkestratie en systeembeheer, configureerbare servicelogica, geen behoefte aan scripting of ontwikkeling.

Hardware-agnostische oplossing, ondersteuning van NFV

De Nomios België STP werkt op alle standaard hardware of gevirtualiseerde omgeving. Het is een 100 procent op software gebaseerde oplossing die ondersteuning biedt voor virtualisatie en cloudimplementatie (VMWare, KVM, OpenStack etc.). De STP is niet afhankelijk van gespecialiseerde hardware of bedrijfseigen besturingssystemen. Door het aanbieden van de mogelijkheid om de STP op een gemeenschappelijk platform te implementeren, ondersteunt Nomios België operators en leveranciers bij het migreren van op eigendomsrechten gebaseerde appliance-systemen naar een standaard hardware- en cloud-gebaseerde infrastructuur.

Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog