CAMEL-Diameter interworking

Integratie van oudere pre-paid systemen.

Al tientallen jaren gebruiken operators CAMEL (GSM) of WIN (CDMA) als het signaleringsprotocol voor servicecontrole in de Intelligent Network-architectuur, waardoor ze verschillende unieke diensten met toegevoegde waarde mogelijk maken, zoals prepaiddiensten, sms en mms. Ondanks de evolutie naar LTE, heeft het Intelligent Network nog steeds een belangrijke rol te spelen en zal dit blijven doen zolang operators legacy spraak- en berichtensystemen hebben of doorgaan met het gebruik van circuitgeschakelde fallback voor hun spraakdiensten.

In de migratie naar all-IP LTE-netwerken, is de verwachting dat Diameter CAMEL / WIN zal vervangen. Zonder ondersteuning voor het CAMEL / WIN-signaleringsprotocol in LTE en het gebrek aan mogelijkheden om de twee technologieën te koppelen, moeten operators uiteindelijk meerdere op silo's gebaseerde oplaadomgevingen ondersteunen. Dit leidt tot servicebeperkingen, inefficiënties, hoge kosten en een aanzienlijk risico op fouten, omdat ze moeite hebben om de abonnee- en factureringsinformatie gesynchroniseerd te houden.

Geavanceerde CAMEL / WIN-interworking-functie

Nomios België biedt een langverwachte oplossing voor een duur en complex probleem. Door een complete en zeer flexibele Interworking Function (IWF) te bieden, verwijdert Nomios België de typische problemen met betrekking tot migratie van CAMEL / WIN-gebaseerde facturering naar Diameter-architecturen. De interworking-functie biedt operators en leveranciers een essentiële mogelijkheid voor de integratie van oudere prepaid-systemen voor spraak-, sms- en GPRS-gegevens. In tegenstelling tot puntoplossingen en oplossingen in dit gebied, implementeert Nomios België niet alleen het in kaart brengen van signaleringsberichten, maar behoudt het ook de sessiestatus en ondersteunt het de vereiste bedrijfslogica die van toepassing is op de betrokken Intelligent Network-services. Op deze manier maakt Nomios België het mogelijk om één geharmoniseerde servicelaag te maken die dezelfde gebruikerservaring biedt voor abonnees op beide netwerkgeneraties. Door bovendien deze twee verschillende technologieën te overbruggen, verlengt Nomios België de economische levensduur van bestaande op CAP gebaseerde assets en services en ondersteunt het geleidelijke migratie naar oplaadbare omgevingen met all-IP.

Voordelen

Het gebruik van Nomios België voor CAMEL / WIN-interworking heeft veel voordelen:

  • Onmiddellijke beschikbaarheid van een complete CAMEL / WIN-interworking-oplossing voor de integratie van verouderde prepaid-systemen voor spraak, sms en gegevens met op diameters gebaseerde systemen;
  • Biedt de vereiste bedrijfslogica en stateful verwerking die van toepassing is op de betrokken IN-services;
  • Omvat een uitgebreide reeks mediation, routing en load-balancing;
  • Directe aanpassingen aan elke (eigen) Diameter- of SS7-variant, door ingebouwde flexibiliteit om snel interfaces aan te passen en aan te passen aan specifieke klantomgevingen, nieuwe use-cases en toekomstige systeemupdates.
  • Geen afhankelijkheid van R & D-beschikbaarheid van leveranciers;
  • Toekomstbestendige, uitbreidbare aanpak: andere interfaces (bijv. Verschillende diametertoepassingen, RADIUS, HTTP, LDAP, ENUM, SS7 / MAP enz.) En andere functies (bijv. DRA / DEA) kunnen door dezelfde oplossing worden ondersteund zonder dat software nodig is ontwikkeling;
  • Interne functie van de Nomios België Interface Gateway, die een unieke combinatie biedt van DRA, DEA en IWF op een enkel platform (geïntegreerde oplossing, door ontwerp);
  • Op software gebaseerde oplossing, draait op standaard hardware, ondersteunt virtualisatie en cloudimplementatie.
Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog