Security edge protection proxy (SEPP)

Veilige interconnectie tussen 5G-netwerken.

Nomios België biedt zowel 5G-netwerkfuncties als interworking met verouderde 3G-, 4G-, Vast/WiFi-functies. Om een veilige interconnectie tussen 5G-netwerken te bieden, kan Nomios België een Security Edge Protection Proxy of SEPP aanbieden. De SEPP zorgt voor end-to-end vertrouwelijkheid en integriteit tussen het bron- en bestemmingsnetwerk voor alle 5G-interconnectie roamingberichten.

5G-interconnectie

De Next Generation Core (NGC) van de 5G Service Based Architecture is gebouwd op HTTP/2-signalering. In een dergelijk ontwerp is het verplicht om diensten, connectiviteit en beveiliging aan te bieden wanneer dat nodig is. Eén enkele signaleringsbus zal worden gebruikt voor alle signaleringsdiensten, wat betekent dat berichtprioritering, throttling, bescherming tegen overbelasting en routing door één entiteit moeten worden uitgevoerd.

De Security Edge Protection Proxy (SEPP) is het netwerkelement in de 5G Next Generation Core dat al deze functies zal vervullen. In een ideale wereld zou deze entiteit een add-on moeten zijn op de bestaande DRA en/of STP die gevirtualiseerd in uw datacenter draait.

Voorbereiden op convergentie

Convergentie vereist producten die over verschillende domeinen, netwerken, technologieën, verkopers en diensten heen werken. Deze producten moeten interworking en een geleidelijke migratie/overgang naar 5G ondersteunen. Dit geldt zowel voor investeringen in nieuwe 5G-netwerkfuncties als voor de vervanging van bestaande producten (bijv. STP, DRA).

Nomios België is de leverancier bij uitstek voor signaleringsproducten en netwerktoepassingen van de volgende generatie, die zijn ontworpen ter ondersteuning van serviceproviders die streven naar convergentie tussen legacy- en next generation-netwerken. Dit creëert het landschap waarin het nieuwe 5G-netwerk zal gedijen zonder een nieuwe technologiesilo te worden.

Voordelen

Security Edge Protection Proxy

Het SEPP bevindt zich in een unieke positie om operators te helpen de uitdagingen te begrijpen en op te lossen.

HTTP/2 traffic management in the SBA

Load Balancing

Traffic prioritization

Routing selection

Network function degradation and failures

Interoperability EPS/5GS & Diameter/HTTP

Control of congestion and overload

Limit outage during upgrades and maintenance

Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog