Wat is CASB?

Een Cloud Access Security Broker (CASB) beschermt in de cloud gehoste gegevens en biedt enterprise-klasse beveiligingscontroles zodat organisaties SaaS en IaaS in hun bestaande beveiligingsarchitectuur kunnen opnemen. Naarmate organisaties de cloud omarmen, vervangen ze veel van hun datacentertoepassingen door Software as a Service (SaaS) of verplaatsen ze veel van hun IT naar infrastructuuraanbieders (IaaS) zoals Amazon of Azure.

CASB's bieden:

  • Zichtbaarheid
  • Veiligheid van gegevens
  • Bescherming tegen bedreigingen
  • Compliance.

Bij het vergelijken van CASB oplossingen is het belangrijk na te gaan of ze voldoen aan je specifieke behoeften in elk van deze categorieën.

CASB en cloud security

Cloud Access Security Brokers werken door ervoor te zorgen dat het netwerkverkeer tussen on-premises apparaten en de cloud provider voldoet aan je beveiligingsbeleid. Ze hebben de mogelijkheid om inzicht te geven in het gebruik van cloud toepassingen over cloud platforms heen en identiteit te geven aan onbestraft gebruik. CASB's gebruiken auto-discovery om cloud toepassingen die in gebruik zijn te identificeren en signaleren risicovolle toepassingen, risicovolle gebruikers en andere belangrijke risicofactoren. Cloud access brokers hebben de mogelijkheid om een aantal verschillende toegangscontroles voor beveiliging af te dwingen, waaronder versleuteling en apparaat profilering. Ze kunnen ook andere diensten leveren zoals credential mapping.

Ondernemingen richten zich steeds vaker tot CASB leveranciers om beveiligingsbeleid af te dwingen, risico's van cloud diensten aan te pakken, en aan regelgeving te voldoen.

Over CASB en Nomios

Nomios is sinds 2004 actief in het inzetten en beheren van beveiligingsoplossingen. Wij kunnen je helpen je huidige beveiligingsniveau te beoordelen en hoe het gebruik van cloud toepassingen je organisatie blootstelt aan nieuwe bedreigingen. We kunnen adviseren of en hoe een CASB oplossing deze bedreigingen kan beperken.

We helpen je de beste CASB oplossing voor je te kiezen. Dat kan een proxy-, cloud- of agent-gebaseerde oplossing zijn. We kunnen je ook helpen bij de implementatie om ervoor te zorgen dat de beleidslijnen op de CASB afgestemd zijn op de nalevingsregels waaraan je organisatie zich moet houden.

Ons technologisch ecosystem

Onze CASB partners

Kom in contact met onze experts

Ons team staat voor je klaar

Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat een bericht of je nummer achter en we bellen je terug. We helpen je graag verder.

Artikelen

Meer updates