Case study
Placeholder for Post Luxembourg LogoPost Luxembourg Logo

Post Luxembourg automatiseert service delivery van 5G, video en cloud

Als grootste nationale aanbieder van telecommunicatiediensten in Luxemburg voorziet Post Luxembourg in de digitale communicatiebehoeften van zowel particuliere als zakelijke klanten. In het najaar van 2020 zal Post een commerciële 5G-dienst lanceren en de vraag naar mobiele, cloud-, video- en business-to-business-diensten blijft toenemen. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Post de Juniper-switching in zijn ultramoderne datacenters geïmplementeerd en maakt het gebruik van Contrail® Enterprise Multicloud om ervoor te zorgen dat de nieuwe diensten snel en veilig kunnen worden ingezet via zijn uitgebreide infrastructuur.

Mobiel en internetgebruik groeit elk jaar. Tussen 2019 en 2020 is het aantal mobiele verbindingen in Luxemburg met 2,8 procent gestegen en bereikt het nu 134 procent van de bevolking. Ook de internetabonnementen zijn in dezelfde periode met 1,5 procent gestegen, terwijl de internetadoptie is gegroeid naar 97 procent.

Als grootste telecomprovider van het land is Post de grootste concurrent van iedereen. Dit betekent dat het voortdurend aan de top moet staan als leider op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT), vooral als het gaat om de lancering van 5G-diensten. Post heeft met Nomios België gespard over de juiste weg vooruit om ervoor te zorgen dat nieuwe diensten snel en veilig kunnen worden ingezet via de uitgebreide infrastructuur.

Placeholder for Post luxembourgPost luxembourg

Over Post Luxembourg

De Post Luxembourg Group heeft een gevestigde reputatie en is stevig geworteld in Luxemburg. Het is ook een innovatief bedrijf dat zich openstelt voor nieuwe ideeën dankzij zijn voortdurend veranderende activiteiten en de diversiteit van zijn personeel, dat meer dan 27 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigt. De Groep is actief in drie belangrijke sectoren: Financiële diensten, Telecom/ICT en Post & Logistiek.

Als grootste nationale telecomdienstverlener in Luxemburg voorziet Post Luxembourg in de digitale communicatiebehoeften van zowel particuliere als zakelijke klanten. In het najaar van 2020 zal Post een commerciële 5G-dienst lanceren en de vraag naar mobiele, cloud-, video- en business-to-business-diensten blijft toenemen.

Digitale transformatiebehoefte

5G is meer dan alleen een nieuwe technologie of revolutie voor smartphones en video-on-demand. De rol die mobiele technologie in de samenleving speelt, zal door 5G fundamenteel worden getransformeerd. Met de voortdurend groeiende vraag naar connectiviteit staat 5G voor de mogelijkheid om een doelgericht en flexibel netwerk te creëren, afgestemd op de specifieke behoeften van de burgers en de economie. Naast deze transformatiemogelijkheden van 5G, blijven zakelijke en particuliere klanten meer digitale diensten consumeren.

"De eisen van de klant worden bepaald door een reeks behoeften en de digitale transformatie is de drijvende kracht achter de klantervaring", zegt Akim Ziadi, verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur bij Post Luxembourg. "We hebben een wendbare en krachtige infrastructuur gebouwd om deze digitalisering te ondersteunen met 5G-gebaseerde netwerken en beveiligingsdiensten in ons productaanbod".

Post Luxembourg heeft eerder samengewerkt met Nomios België en heeft voor Post al in 2014 de basis voor zijn netwerk gelegd. Met een hoge technologische ervaring en kennis in huis kan Nomios België de meest complexe projecten aan. In dit geval was Nomios België, die het netwerk van de klant al een tijdje kent en 24/7 ondersteuning biedt, van meet af aan gewend aan de nieuwe behoeften en uitdagingen. Als hun vertrouwde partner zag Post ook de mogelijkheid om met Nomios België in zee te gaan om de algehele dienstverlening aan de andere bedrijfsfuncties te verbeteren en de veiligheid en zichtbaarheid in hun verschillende soorten netwerkelementen te vergroten.

“We hebben ongelooflijk complexe en diverse omgevingen in onze datacenters. Onze uitdaging was om samen te werken met verschillende datacenters verspreid over het land en om de werklast tussen die datacenters te laten verplaatsen. We moesten ook nieuwe ontwerpen ontwikkelen door veilige platformverbindingen met service chaining op een geautomatiseerde manier te leveren en de zichtbaarheid van het verkeer van begin tot eind te behouden." - Akim Ziadi, hoofd ICT Infrastructuur bij Post Luxembourg

De uitdaging

Om zijn toekomstbestendige telco cloud te creëren, heeft het Post Luxembourg ICT-team zich tot doel gesteld om met behulp van Nomios België een van de meest geavanceerde, operationeel efficiënte netwerkdatacenters te bouwen. Een primaire doelstelling was om elke werklast op een willekeurige cloud en op elke installatie te laten draaien, terwijl er één samenhangende infrastructuur werd gecreëerd die het ICT-team gemakkelijk kon beheren.

"We hebben ongelooflijk complexe en diverse omgevingen in onze datacenters", zegt Ziadi. "Onze uitdaging was om samen te werken met verschillende datacenters verspreid over het land en om de werklast tussen die datacenters naar het oosten en westen te verplaatsen. We moesten ook nieuwe ontwerpen brengen door het leveren van veilige platform connectiviteit met service chaining op een geautomatiseerde manier en het zicht op het verkeer van begin tot eind te behouden".

Verwijzend naar deze interoperabiliteit van het ene datacenter naar het andere, hebben we het per definitie over een multicloud model om dit te ondersteunen. Dit wil zeggen een model van het gebruik van meerdere cloud-diensten voor de gegevens en applicaties van je organisatie. Hoewel multicloud omgevingen snel gestandaardiseerd zijn, is het belangrijk om te weten dat elk platform verschillende voor- en nadelen heeft. Het is daarom essentieel om vooraf een duidelijk beleid te formuleren met een beslisboom die de behoeften vergelijkt met de geselecteerde platformen om een snelle en probleemloze migratie te realiseren. Een belangrijk punt om hier rekening mee te houden is dat multicloud oplossingen ook een grotere vraag naar het netwerk vereisen.

"Nomios België hielp ons in onze zoektocht naar de best passende oplossing en samen vonden we dat het Contrail Enterprise Multicloud platform met Juniper Insights aan al onze criteria voldeed en in lijn is met de visie van Post Luxembourg op intent-driven netwerkautomatisering, zegt Akim Zaidi".

Multicloud aanpak

Een groeiend aantal organisaties omarmt een multicloud strategie als onderdeel van hun digitale transformatie. Elk voordeel dat met een multicloudstrategie gepaard gaat, kan een belangrijke rol spelen bij het creëren of behouden van een concurrentievoordeel in de huidige digitale economie.

De belangrijkste redenen waarom Contrail Enterprise Multicloud het meest geschikt is voor Post Luxembourg, zijn het voldoen aan de volgende eisen en het aanpakken van hun operationele beperkingen:

  • Een netwerkarchitectuur die de automatisering in haar multicloud-ready datacenters kan implementeren en verhogen.
  • De mogelijkheid om naadloze end-to-end multitenancy te leveren en mogelijk te maken.
  • Eenvoudige schaalbaarheid van serviceplatforms en datacenters door middel van standaarden.
  • De mogelijkheid om externe connectiviteit te bieden door middel van uniform beheerbeleid.
Placeholder for POST Shop Vue N 1POST Shop Vue N 1

De weg naar 5G

Zelfs als de vraag naar 5G, video-on-demand en andere digitale diensten groeit, is Post Luxembourg goed voorbereid om een uitstekende digitale ervaringen te leveren. Het sterke partnerschap tussen vertrouwde adviseur Infradata en leverancier Juniper heeft geresulteerd in een flexibele telco cloud voor Post Luxembourg die schaalbaar is bij het leveren van diensten aan zijn klanten.

"Voor netwerk- en serviceproviders die interoperabiliteit vereisen, zijn standaarden alles. Als je je niet aan de standaarden houdt, kun je niet gemakkelijk samenwerken met derden. Onze uitdaging zal zijn om edge computing en lokale netwerken die moeten worden aangesloten op onze kern, het leveren van 5G service op locatie voor ultra-betrouwbare lage latency," zegt Ziadi.

"Op deze manier is Post Luxembourg goed gepositioneerd om de meest innovatieve en geavanceerde technologieën en oplossingen van vandaag en morgen in zijn datacenters te ondersteunen. Zo blijven we onze concurrenten voor en stelt ons in staat om aan de behoeften van onze klanten te voldoen met hun favoriete mix van digitale diensten", concludeert hij.

Nomios België & Juniper Networks

Wanneer een bedrijf afhankelijk is van zijn netwerk om bedrijfskritische transacties, applicaties en diensten te leveren, is Juniper Networks een goede keuze. Constant gericht op het begrijpen van de behoeften van de klanten, in plaats van gebruikers te dwingen om gegevens op een bepaalde manier te bekijken. Daarnaast hebben Nomios België en Juniper Networks een lange relatie en vullen elkaar aan. Je kunt op Nomios België rekenen voor de technische knowhow en de praktische ervaring om jouw netwerkvereisten nauwkeurig in te schatten en een op Juniper gebaseerde oplossing te ontwerpen, te implementeren en te beheren die aan jouw behoeften voldoet.

Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog