Case study
Placeholder for North C Datacenters LogoNorth C Datacenters Logo

Interconnectie tussen NorthC datacenters in het cloud ecosysteem

Placeholder for North C officeNorth C office
Nokia

NorthC beheert een landelijk virtueel datacenter voor clouddiensten

NorthC is marktleider in regionale datacenters, colocatie en connectiviteitsdiensten met tien datacenters in Nederland en twee in Duitsland. NorthC biedt connectiviteitsdiensten op maat en hybride cloudoplossingen aan haar klanten, waaronder zakelijke en financiële diensten, de overheid, IT-dienstverleners, de gezondheidszorg, veel kleine bedrijven en grote multinationals.

Door nauw samen te werken met regionale IT-partners biedt NorthC zijn klanten complete oplossingen ter ondersteuning van hun digitale transformatietrajecten. Gedreven door de Noord-Europese digitale transformatie zag NorthC een groeiende vraag naar snelle, betrouwbare connectiviteit tussen zijn regionale datacenters.

NorthC Region Connect Ring

Samen met onze partner Nokia leverden we een geïntegreerde IP/optical datacenterconnectiviteit-oplossing voor de NorthC Region Connect Ring. Samen realiseerden we een landelijk virtueel datacenter via betrouwbare glasvezelverbindingen, wat aanzienlijke voordelen biedt voor klanten. De zeer snelle Region Connect Ring biedt schaalbare en betrouwbare datacenter- en cloudconnectiviteit.

Klanten van NorthC die zich in één datacenter bevinden, hebben nu toegang tot applicaties, diensten en verbindingen in alle andere datacenters. Lokale datacenters zijn nu de enabler van cloudstrategieën en het portaal tot regionale en internationale diensten.

"De digitale transformatie van de Nederlandse economie en de groeiende rol van regio's daarin betekent dat er steeds meer vraag is naar lokale datacenters en naar snelle, betrouwbare verbindingen tussen regio's. Met de Regio Connect Ring hebben klanten direct toegang tot netwerk- en clouddiensten die in hun eigen regio niet beschikbaar zijn." - Mario Hangjas, Senior Director Information Technology voor NorthC
Placeholder for Region connect ring ecosystemRegion connect ring ecosystem
Video

NorthC snel, schaalbaar en betrouwbaar datacenter en cloud connectiviteitsplatform

NorthC Datacenters beschrijft hoe Nomios en Nokia IP/optical datacenterconnectiviteit leverden voor de Region Connect Ring om klanten snelle, schaalbare en betrouwbare datacenter- en cloudconnectiviteit te bieden.

Connectiviteit van datacenters in het cloud ecosysteem

Wat bedoelen we met interconnectie tussen datacenters? In het kort wordt via interconnectie het verkeer tussen meerdere netwerken gerouteerd, waardoor klanten met clouddiensten, applicaties en workloads met elkaar worden verbonden, waar ze zich ook bevinden.

Om meer specifiek te zijn, omvat interconnectie het routeren van verkeer van het ene naar het andere netwerk en tussen de datacenters van verschillende operators. Dit proces staat bekend als peering. Hierdoor kunnen twee netwerken verbinding maken en rechtstreeks verkeer uitwisselen zonder een derde partij te hoeven betalen om het verkeer over het internet te vervoeren. In sommige gevallen gaat het om meerdere netwerken, die elk een "peering" hebben met de andere om verkeer van de bron naar de bestemming door te geven. Bijvoorbeeld van een klantkantoor naar een applicatie die draait in een core cloud datacenter.

Public peering, die wordt aangeboden door een internet exchange provider, maakt het mogelijk dat één netwerk verkeer uitwisselt met meerdere andere netwerken. Eenmaal verbonden met een public peering exchange, kunnen operators verbindingen met netwerken van andere operators opzetten of verwijderen zonder dat ze fysiek nieuwe circuits hoeven aan te leggen. Private peering, meestal tussen slechts twee partijen, maakt het mogelijk dat één netwerk verkeer uitwisselt met een ander netwerk. Bijvoorbeeld fysiek via een glasvezelverbinding of virtueel via een VLAN.

Peering vindt doorgaans plaats in carrier-neutrale datacenters, waar vele partijen in het cloud ecosysteem zijn samengebracht. Deze verbonden datacenters zijn waardevolle activa en vormen de ideale locatie voor interconnectie, waarbij elke partij verbinding kan maken met elke andere partij om toegang te krijgen tot clouddiensten en -toepassingen – waar die zich ook bevinden. Dit interconnectie-ecosysteem wordt versterkt door netwerkconnectiviteit en peering te automatiseren. Door gebruik te maken van webportalen wordt het voor de klant gemakkelijk om zelf verbinding te maken naar cloudapplicaties en services, of om verbinding te maken met partners, leveranciers en andere ondernemingen in particuliere ecosystemen.

Placeholder for Northc datacenters interconnect satellite mapNorthc datacenters interconnect satellite map

Interconnectie mogelijk maken met Nokia IP routing oplossingen

Nokia IP routing solutions enable interconnection at scale, offering secure IP routing, peering and data centre gateway functions at speeds of 400GE, 800GE and above. They support high-speed access to data centres and high capacity, high-performance backbone routing between data centres, and enable network architecture that supports rich features such as traffic engineering and security at the edge while scaling, simplifying and increasing the efficiency of the core.

De IP-routingoplossingen van Nokia maken interconnectie op grote schaal mogelijk, bieden veilige IP-routing, peering en gatewayfuncties voor datacenters met snelheden van 400GE, 800GE en hoger. Ze ondersteunen snelle toegang tot datacenters en krachtige backbone routing tussen datacenters, en maken een netwerkarchitectuur mogelijk die functies ondersteunt zoals traffic engineering en security aan de edge, terwijl de core geschaald, vereenvoudigd en efficiënter wordt.

De geïntegreerde IP/optische oplossing van Nokia combineert krachtige 7750 servicerouters met fotonische 1830 serviceswitches met grote capaciteit en netwerkautomatisering. De door Nomios geïmplementeerde oplossing stelt NorthC in staat de snelheid en betrouwbaarheid van de datacenterconnectiviteit van haar klanten te verbeteren door Layer 2 IP/MPLS interconnectiediensten aan te bieden tussen zijn datacenters om te voldoen aan hun behoefte aan bandbreedte, latentie en prestaties.

Reeds ingezet is het Nokia Network Services Platform (NSP), een softwaregedefinieerde netwerkautomatiseringsoplossing waarmee de klantverbindingen en datacenterinterconnectie van NorthC volledig worden beheerd. Hierdoor kan NorthC de reactietijden verbeteren en de levertijden van diensten terugbrengen tot uren in plaats van dagen. Zo kunnen klanten altijd op volle snelheid werken en kan de connectiviteit naar behoefte groeien en worden opgeschaald.

"Nomios en Nokia hebben ons in staat gesteld de beste oplossing voor onze Regio Connect Ring te implementeren" - Mario Hangjas, NorthC

Nokia & Nomios partnerschap

Nomios is een Nokia partner en wij specialiseren ons in geavanceerde security en routering binnen organisaties. We hebben meerdere engineers in dienst die door Nokia zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Nomios bij het evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Nokia-oplossing.

Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away