Video
Placeholder for Interconnect LogoInterconnect Logo

IaaS provider Interconnect is klaar voor groei op cloudschaal

Van winkels tot ziekenhuizen tot banken, zakendoen is digitaal. Interconnect, een topleverancier van private cloud, datacenter, netwerkconnectiviteit en security in Nederland, bedient digitale bedrijven al sinds 1995. Met een reputatie als innovator vertrouwt Interconnect al meer dan een decennium op Nomios België en Juniper Networks. Ondersteund door Nomios België is Interconnect recentelijk gemigreerd naar een IP fabric gebaseerd op Juniper routing en switching platformen voor enorme schaalbaarheid en vereenvoudigde operaties.

Placeholder for 190982 JK CAM Toekomst Winter 19 20 Interconnect 1 LR190982 JK CAM Toekomst Winter 19 20 Interconnect 1 LR

Infrastructuur opschalen en beveiligen

Interconnect is opgericht door de broers Rob en Jeroen Stevens, die vandaag de dag nog steeds de CEO en CTO zijn. Als regionale provider staat Interconnect bekend om haar attente klantenservice en diepgaande technische expertise. Klanten variëren van lokale reclamebureaus en ziekenhuizen tot O'Neill, het Amerikaanse surfplankenmerk, en Vodafone, een multinationaal telecommunicatiebedrijf.

Interconnect investeert voortdurend in infrastructuur om aan de steeds groeiende behoeften van bedrijven te voldoen. Dit betekent dat de prestaties en mogelijkheden van de infrastructuurdiensten worden opgeschaald, terwijl de hoogste beschikbaarheidsniveaus worden geleverd om de 99,9 procent uptime-garantie aan klanten te voldoen. Het bedrijf biedt een volledig pakket Infrastructure as a Service (IaaS)- en private cloudservices. Het bedrijf heeft datacenters in Den Bosch en Eindhoven, verbonden door een glasvezelring, en werkt samen met andere serviceproviders om klanten connectiviteit naar keuze te kunnen bieden.

Interconnect heeft onlangs zijn kernnetwerk geüpgraded om capaciteit en schaalbaarheid op cloudschaal te kunnen leveren door Juniper-oplossingen toe te voegen. "We hebben een IP-fabric geïmplementeerd om de schaal te vergroten en flexibiliteit te krijgen in onze klantoplossingen", zegt Dave Thoonsen, netwerkingenieur bij Interconnect. De IP-fabric van Interconnect maakt gebruik van het Ethernet VPN/Virtual Extensible LAN (EVPN/VXLAN)-framework binnen zijn datacenters, maar ook via zijn MPLS WAN om zijn datacenters onderling te verbinden.

"Klanten kunnen gemakkelijk verbinding maken met onze private cloud. De Juniper IP fabric is een flexibele manier om een verbinding te rekken waar een klant maar wil." - Dave Thoonsen, netwerkingenieur, Interconnect

On-demand webinar

Lees hoe Nomios België Interconnect hielp om de latency terug te brengen tot 1ms, waarom het verhogen van de core-dichtheid hielp om kosteneffectieve verbindingen te leveren, en hoe automatisering en Juniper's Contrail configuratiewijzigingen in minuten, in plaats van uren, mogelijk maakten.

"Het gebruik van EVPN/VXLAN in onze Juniper-infrastructuur maakt het eenvoudiger om verbindingen tussen datacenters aan te bieden aan onze klanten", zegt Thoonsen.

Een EVPN/VXLAN-architectuur maakt zeer efficiënte Layer 2/Layer 3-connectiviteit mogelijk door de inefficiënties van het Spanning Tree Protocol (STP) te elimineren en nieuwe niveaus van schaalbaarheid, eenvoud en flexibiliteit te bieden. EVPN/VXLAN koppelt het fysieke underlay-netwerk los van het virtuele overlay-netwerk, waardoor de Layer 2/Layer 3-connectiviteit tussen servers in de twee datacenters van Interconnect eenvoudiger wordt terwijl een consistente underlay-architectuur behouden blijft.

"Klanten kunnen eenvoudig verbinding maken met onze private cloud", zegt Thoonsen. "De Juniper IP fabric is een flexibele manier om een verbinding te rekken waar een klant maar wil."

Het Juniper Networks® MX204 Universal Routing Platform dient als de data center kern. De MX204, een cloud-grade, ultra-high 100GbE density platform dat ruimte- en stroomoptimaal is, ondersteunt routing, switching, en security met uitgebreide service features, automatisering, en telemetrie.

In de datacenters van Interconnect is de IP-fabric geïmplementeerd met de Juniper Networks QFX5100-lijn van Ethernet-switches als ruggengraatlaag en de Juniper Networks EX4300 Ethernet-switch als bladlaag. Leaf-layer switches verbinden rechtstreeks met baremetal servers, virtuele servers, of andere netwerk devices. Elke leaf switch is op hoge snelheid verbonden met de spine, en het verkeer kan load-balanced worden over de IP links.

Telemetrie, ingebouwd in de Juniper infrastructuur, is ook de sleutel tot Interconnect's high-availability strategie. Met Junos® Telemetry Interface (JTI), kunnen sensoren data verzamelen en exporteren voor continue performantiemonitoring en om problemen zoals netwerkcongestie in real time op te lossen.

Interconnect is klaar voor verdere groei. Het breidt zijn Eindhovense datacenter uit tot 2200 racks en 6000 vierkante meter ruimte, en bouwt een gloednieuw datacenter en kantoorgebouw in Den Bosch.

"Met een Juniper-netwerk is het eenvoudig om onze IP-structuur uit te breiden naar de nieuwe datacenters", zegt Thoonsen.
Placeholder for InterconnectInterconnect

Klaar voor verdere groei dankzij automation

Met standaard datacenter-bouwstenen kan Interconnect eenvoudiger gebruik maken van automatisering om configuratiebeheer te stroomlijnen. Netwerk automatisering heeft geleid tot een significante daling van de OpEx en heeft de time-to-market voor nieuwe diensten en het onboarden van nieuwe klanten verkort.

Juniper Networks Junos besturingssysteem, dat draait op alle Juniper routing, switching en security platformen, is een essentieel element in de automatiseringsstrategie van het bedrijf. Junos OS integreert gemakkelijk met DevOps omgevingen en biedt programmeerbaarheid, scripting ondersteuning, open API's, en ondersteuning voor automatiseringsframeworks. Interconnect gebruikt Juniper-modules en Ansible-playbooks voor automatisering.

"Automation is de sleutel voor onze Juniper-fabric", zegt Thoonsen. "We werken momenteel aan het automatiseren van onze diensten om onze backend automatisch te provisionen."
De tijdsbesparing is dramatisch. "We zijn misschien 100 minuten bezig met het configureren van switches of routers op de traditionele, handmatige manier", zegt hij. "Nu is het ons doel om de standaardconfiguraties te automatiseren, die de bouwstenen vormen van de diensten die we aanbieden, waardoor onze tijd om een klant te provisionen tot slechts een paar minuten wordt teruggebracht."

Automatisering verbetert ook de beschikbaarheid van de service. "Als operators traditioneel te werk gaan en van switch naar switch springen om met de hand configuratiewijzigingen door te voeren, is er veel ruimte voor fouten die de beschikbaarheid van het netwerk kunnen beïnvloeden", zegt hij.

Uiteindelijk resulteert automatisering in een hogere klanttevredenheid. "Thoonsen: "We zijn bezig met de ontwikkeling van een klantenportaal waar een klant binnen een paar minuten diensten kan aanvragen, de netwerkverbinding kan instellen en aan de slag kan.

Een fundament van vertrouwde partners

Als een particuliere regionale provider die concurreert met grote internationale cloudproviders, onderscheidt Interconnect zich door zijn uitzonderlijke klantenservice en technische expertise. De innovatie van Interconnect wordt ondersteund door een sterke relatie met Nomios België, de oude leverancier van IT-oplossingen, en met Juniper. Nomios België is een Juniper Elite Partner met geavanceerde beveiligings- en enterprise routing-specialisaties en meerdere Juniper-gecertificeerde engineers in dienst.

"We zijn er trots op om Nomios België-klant te zijn," zegt Thoonsen. "De oplossing van Nomios België is zeer goed in termen van functionaliteit, stabiliteit en prestaties, evenals uitstekende ondersteuning."
Net als Juniper en Nomios België is Interconnect gericht op het oplossen van moeilijke problemen voor zijn klanten, het overwinnen van complexiteit, en het helpen van bedrijven om zich te concentreren op waar ze het beste in zijn. "Nomios België en Juniper staan aan onze kant", zegt Thoonsen. "Hun reactievermogen is on point en we krijgen de ondersteuning die we nodig hebben."
Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog