Succesverhaal
Placeholder for Febelfin LogoFebelfin Logo

Febelfin vernieuwt beveiligings- en netwerkinfrastructuur met focus op doe-het-zelf

Over Febelfin

Febelfin vertegenwoordigt de financiële sector in België. Zij is gesprekspartner en woordvoerder van beleidsmakers, toezichthouders, beroepsfederaties en belangengroepen. Op die manier vertegenwoordigen zij ongeveer 250 financiële instellingen. Febelfin zorgt voor ongeveer 55.700 directe jobs. Zij zetten zich in voor een sociale en transparante banksector.

De financiële sector staat vandaag voor enorme uitdagingen, niet in het minst als gevolg van de corona-crisis, en belangrijke veranderingsprocessen. De federatie moet alert zijn op de veranderende regelgeving en ernaar streven een efficiënte werkomgeving voor haar leden te creëren.

Placeholder for Febelfin office brusselsFebelfin office brussels

Er is voorspeld dat 2021 het grote jaar wordt voor uiteenlopende cyberaanvallen met ransomware op kop. De vele thuiswerkers door de Covid-19 pandemie geven cybercriminelen extra toegangspoorten om nog gerichter en agressiever te werk te gaan. Een professionele beveiliging van jouw netwerk en de gegevens van jouw medewerkers en klanten hoeft geen volledige IT afdeling in beslag te nemen. Kijk maar naar Febelfin, dat ging voor een Cisco/Meraki native based managementsysteem.

De meeste Internet beveiligingsbedrijven zijn het erover eens. Tegenwoordig is de vraag niet meer of je ooit te maken zal krijgen met een cyberaanval, maar wanneer! We worden steeds mobieler, loggen in vanaf smartphones, tablets, laptops en smartdevices en dit op elk moment van de dag en vanop elke mogelijk denkbare plek. Bijkomend geeft GDPR extra kopzorgen voor bedrijfsleiders. Die moeten niet enkel hun eigen werknemers beschermen, maar ook de gegevens van al hun klanten. Een verantwoordelijke ondernemer denkt dus beter twee keer na wanneer hij op zoek gaat naar een partner voor zijn cybersecurity.

Nieuwe digitale structuur met beperkt IT-budget

Febelfin is als vertegenwoordiger van de financiële sector de gesprekspartner en spreekbuis bij beleidsmakers, beroepsfederaties en belangenverenigingen. Met Febelfin Academy bieden zij financiële opleidingen aan éénieder die dit zoekt. Het is belangrijk dat de cursisten tijdens hun opleiding kunnen inloggen op een beveiligd netwerk. De gevoelige data op hun laptops moeten tenslotte beschermd zijn.

Door een geplande verhuis van de gebouwen had Febelfin Academy nood aan een cybersecurity integrator met een eenvoudig te beheren oplossing. En dat zonder daar een volledig IT budget voor beschikbaar te maken. Ze zochten een systeem met eigen input, een ‘do it yourself’ platform waar geen gespecialiseerde kennis voor nodig was.

‘First time right’- aanpak: tijds- en kostefficiënt

Bedrijven van elke omvang kiezen voor Nomios België om te zorgen voor hun digitale infrastructuur. En zo dus ook Febelfin Academy. Ze zijn fan van Nomios België’s uitmuntende projectuitvoering, want dankzij hun ‘First time right’-filosofie gaat er geen tijd of budget verloren.

Jan Lamaire, Sales Director bij Nomios België, nam deze kans met beide handen aan en zijn team ging meteen aan de slag. “Nomios België is vereerd een partnership te kunnen opstarten met een organisatie zoals Febelfin, waar we als “trusted advisor” onze rol hebben gespeeld, door een setup te bouwen in de juiste verhouding tussen een “do it yourself” oplossing en de gewenste ontzorging.”
Placeholder for Cve 20200907 febelfin 261 1 602cff2974f9eCve 20200907 febelfin 261 1 602cff2974f9e

Febelfin reference case

Twee vakkundige en gecertificeerde engineers stortten zich op het Febelfin project en stelden vast dat het Cisco/Meraki systeem de beste oplossing leverde. Dat is een native based managementsysteem waarmee je vanop één console het volledige netwerk beheert. Er is geen nood aan ingewikkelde upgrades en alles is in mensentaal.

Toch biedt Cisco/Meraki een digitale werkplek die beschermd is tegen de ergste bedreigingen. Met de next-generation Wi-Fi krijgen externe medewerkers overal een even veilige IT-ervaring als op kantoor. De migratie van de infrastructuur werd trouwens een succesvol coronaverhaal omdat Nomios België die middenin de lockdown volledig op afstand managede.

Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog