Interview
Placeholder for Dion Global LogoDion Global Logo

Dion Global werkt samen met Nomios om veilige overgang naar de cloud mogelijk te maken

Dion Global Solutions is een wereldwijd bedrijf met vestigingen in de belangrijkste financiële centra, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Canada, India, Maleisië, Singapore, Hongkong, Indonesië en Australië. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier van technologische oplossingen en ontwikkelt innovatieve technologische oplossingen voor vermogensbeheerders, brokers, banken en andere financiële instellingen, zodat zij hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren en de ervaring van hun klanten kunnen transformeren.

Onlangs lanceerde Dion zijn bekroonde Wealth Intelligence Platform (WIN) als een software-as-a-service (SaaS). De oplossing biedt een suite van standalone en systeem agnostische modules voor beleggingsbeheer, klantinteractie, orderbeheer, analyse en vermogensadministratie en wordt gehost op Amazon Web Services (AWS).

We spraken met Tanveer Hafeez, Global Head of IT bij Dion, over hoe een SaaS-model klanten meer waarde en flexibiliteit biedt en over de integrale rol van vertrouwde beveiligingspartners zoals Nomios België.

Placeholder for I Stock 92459976I Stock 92459976

Q: Kan je ons een kort overzicht geven van jouw bedrijf en de klanten met wie je werkt?

A: Dion is een technologiepartner met meer dan drie decennia ervaring in het bouwen van creatieve softwareoplossingen voor vermogensbeheer. Dit omvat post trade processing, FATCA, CRS en andere fiscale compliances, mutual fund distributie en governance en risk en compliance. Wij begrijpen de behoeften van onze klanten en bouwen oplossingen op maat om aan hun specifieke eisen te voldoen. Onlangs hebben we ons volledig nieuwe gehoste WIN modulaire platform gelanceerd, gehost in AWS - wat betekent dat reputatie en veiligheid primaire aandachtspunten zijn.

Q: Wat voor oplossingen bied je aan en hoe zijn die geëvolueerd?

A: In de loop van de tijd ontwikkelden we een volledig geïntegreerd modulair systeem; aan de achterkant omvat dit zaken als beheer van contracten, vergoedingen, verwerking en belastingrapportage; aan de voorkant leveren we oplossingen voor handel, portefeuille tracking, fondsdistributie en analyse. Bovendien bieden we een document management systeem dat ontwikkeld werd op vraag van de klant. Traditioneel waren de meeste van deze oplossingen on premise, gehost in datacentra of bij klanten.

Meer recent besloten we het WIN platform om te vormen tot een modulair, op cloud abonnementen gebaseerd SaaS model, dat klanten in staat stelt op te schalen naargelang de vraag van de onderneming, de markt en de klant - zonder beperkt te worden door hardware of fysieke locatie. Door de oplossing te laten meegroeien met de klant, helpen we hem efficiënter te werken en de risico's te beheersen die gewoonlijk verbonden zijn aan grote software-inzet in de financiële sector.

Q: Hoe heeft Nomios België hierbij geholpen?

A: De kracht van Dion is het leveren van slimme financiële technologie-oplossingen waarmee klanten het vermogen van hun klanten kunnen beheren en maximaliseren. Hoewel de infrastructuur en de beveiliging van deze oplossingen van het grootste belang zijn, is dit niet ons kerngebied van expertise. Hoewel we een sterk technisch team hebben om de infrastructuur te beheren en te beveiligen, vertrouwen we op specialisten zoals Nomios België die een grondige kennis hebben van de nieuwste oplossingen en trends op het gebied van cyberbeveiliging en die deze op ons bedrijf kunnen toepassen. Voor Nomios België gaat het niet om technologie omwille van de technologie, maar om het creëren van een oplossing die is afgestemd op de specifieke eisen van haar klanten.

Q: Is er iets in het bijzonder dat volgens jou de experts van Nomios België onderscheidt van andere cybersecurity partners?

A: Ja, wat voor mij vooral waardevol is, is het werken met technische specialisten die echte ervaring hebben met het oplossen van complexe technische uitdagingen en de pijn kennen die daarmee gepaard gaat! Het is zeldzaam om security partners te vinden die het echt 'snappen' en die, omdat ze jouw bedrijf bijna net zo goed kennen als jou, echt constructieve aanbevelingen kunnen doen. Dat is wat Nomios België anders maakt.

Q: En tenslotte, wat heeft de toekomst in petto voor de relatie tussen Dion en Nomios België?

A: Dion en Nomios België blijven samenwerken aan baanbrekende nieuwe oplossingen voor Dion-klanten. We kijken naar mogelijke managed service aanbiedingen en blijven onze cyber security en infrastructuur capaciteiten uitbouwen.

Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog