Placeholder for Fortinet Partner/ ResellerFortinet Partner/ Reseller
Gold Partner

Fortinet FortiAnalyzer

Analytics-powered security en log management

Placeholder for Visibility and ManagementVisibility and Management

FortiAnalyzer: Het Hart van Fortinet's security netwerk

FortiAnalyzer is het hart van de Fortinet Security Fabric, het aanbieden van gecentraliseerde logging en analyse om uitgebreide zichtbaarheid te bieden. Dit stelt analisten in staat om effectiever de security te beheren, security processen te automatiseren en snel te reageren op bedreigingen.

Met FortiAnalyzer, krijg je ongeëvenaarde zichtbaarheid in zowel IT-en OT-infrastructuren. Het integreert soepel met apparaten en toepassingen in de Security Fabric, het omzetten van ruwe gegevens in bruikbare informatie. Dit uniforme beeld helpt bij het verminderen van operationele knelpunten, versterkt de verdediging met zowel historische als real-time inzichten en stelt security teams in staat om consequent proactief te zijn.

Gecentraliseerd beheer

FortiAnalyzer verzamelt, slaat automatisch logs op en analyseert logs van alle Fortinet-beveiligingsapparaten, waaronder FortiGate Next-Generation Firewalls, VPN's en systemen voor indringingsdetectie en -preventie. Het vereenvoudigt het beheer van grote hoeveelheden logs en maakt efficiënt zoeken naar specifieke gebeurtenissen mogelijk met behulp van verschillende criteria. Zijn overzicht met één venster en bruikbare resultaten helpen bij het detecteren van mogelijke beveiligingsdreigingen en optimaliseren van het netwerk voor verbeterde prestaties.

SD-WAN zichtbaarheid, analyse en rapportage

FortiAnalyzer bewaakt en analyseert het verkeer binnen een SD-WAN-implementatie. Analisten krijgen inzicht in bandbreedtegebruik, toepassingsverkeer en linkgebruik, wat helpt bij het identificeren van eventuele knelpunten. Door gebieden te identificeren die meer bandbreedte nodig hebben, welke toepassingen netwerkcongestie veroorzaken en welke links het meest worden gebruikt, draagt het bij aan het verbeteren van de algehele prestaties.

Fortinet

FortiAnalyze voordelen

icon End-to-End visibility
End-to-End visibility
Verkort de tijd tot detectie door gebruik te maken van de FortiGuard IOC service om snel bedreigingen te identificeren
icon Reduced MTTI
Reduced MTTI
Identificeer netwerkanomalieën in realtime door bedreigingsgegevens te correleren en bedreigingsinformatie te delen
icon Hoge beschikbaarheid op bedrijfsniveau
Hoge beschikbaarheid op bedrijfsniveau
Automatisch een back-up maken van de FortiAnalyzer database voor noodherstel
icon Security automation
Security automation
Automatisch een back-up maken van de FortiAnalyzer database voor noodherstel
icon Open platform benadering
Open platform benadering
Integreert het Fortinet-portfolio en oplossingen van derden via robuuste API's
icon Geavanceerde nalevingsrapportage
Geavanceerde nalevingsrapportage
Biedt honderden kant-en-klare reglementspecifieke rapporten en sjablonen om naleving eenvoudig aan te tonen
Explainer Video

Incident Response met FortiAnalyzer

Bekijk een overzicht van hoe Fortinet's FortiAnalyzer logs kan aggregeren, analyses kan ontvangen en eenvoudig automatisering kan implementeren om complexe activiteiten te vereenvoudigen.

Gebruikssituaties voor FortiAnalyzer: Stroomlijnen van netwerk security en compliance

FortiAnalyzer stroomlijnt netwerk security met zijn geavanceerde functies. Het identificeert snel netwerkbedreigingen met behulp van FortiGuard's Indicators of Compromise (IOC), het verbeteren van de opsporing snelheid. Het platform biedt real-time inzicht in alle Security Fabric telemetrie, verder ondersteund door Fortiview.

De integratie met FortiGuard Labs zorgt voor up-to-date informatie over nieuwe bedreigingen, waardoor de bescherming wordt versterkt. FortiAnalyzer vereenvoudigt ook het beveiligingsbeheer door automatisering mogelijk te maken via REST API's, scripts en connectors. Voor compliance en rapportage biedt het tal van kant-en-klare rapporten en sjablonen, die het compliance-proces vereenvoudigen. Daarnaast vergroot de ondersteuning voor Staff Augmentation via SOCAAS het nut bij het efficiënt beheren en onderhouden van netwerk security.

Jouw toegewijde Fortinet-experts

Nomios Belgiëis een bekroonde Fortinet Partner met geavanceerde specialiteiten en de onderscheiding van meerdere gecertificeerde engineers in dienst. Onze ingenieurs worden door Fortinet erkend als technische experts en voorstanders van Fortinet oplossingen. Dat betekent dat u op Nomios kunt rekenen voor de technische know-how en hands-on ervaring om uw bedrijfsvereisten nauwkeurig te beoordelen en een Fortinet-gebaseerde oplossing te ontwerpen, implementeren en beheren die aan uw behoeften voldoet.

Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Brussel staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates