Palo Alto Networks

5 voordelen van Palo Alto Prisma

4 min. leestijd
Placeholder for Palo Alto Prisma solutionPalo Alto Prisma solution
Palo Alto Networks

Share

Palo Alto Networks Prisma is een uitgebreide suite van cloud security producten ontworpen om de cloud omgevingen van organisaties te beschermen, inclusief publieke, privé en hybride clouds. Prisma biedt een scala aan beveiligingsmogelijkheden om organisaties te helpen voldoen aan compliance, gegevens te beschermen en bedreigingen te voorkomen in hun gehele cloud-infrastructuur.

Wat is Palo Alto Prisma?

De Prisma oplossing bevat verschillende onderdelen, elk gericht op specifieke beveiligingsbehoeften in de cloud:

  • Prisma Access: Prisma Access is een architectuur voor Secure Access Service Edge (SASE). Het is een in de cloud geleverd beveiligingsplatform dat veilige toegang biedt tot applicaties, gegevens en workloads in de cloud voor externe gebruikers en vestigingen. Prisma Access biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals preventie van bedreigingen, preventie van gegevensverlies (DLP), veilige toegang (ZTNA 2.0) en secure web gateway (SWG), om gebruikers en gegevens te beschermen tegen cyberbedreigingen.
  • Prisma Cloud: Prisma Cloud is een uitgebreid Cloud Security Posture Management (CSPM) en Cloud Workload Protection Platform (CWPP) dat zichtbaarheid, dreigingsdetectie en compliance monitoring biedt in multi-cloud omgevingen. Het helpt organisaties misconfiguraties te identificeren en te herstellen, naleving van industrienormen te waarborgen en cloud-native applicaties en workloads te beschermen tegen bedreigingen.
  • Prisma SaaS: Prisma SaaS is een cloud access security broker (CASB) oplossing die zichtbaarheid, gegevensbescherming en dreigingspreventie biedt voor software-as-a-service (SaaS) applicaties. Het helpt organisaties bij het ontdekken en beheren van SaaS-applicaties, het voorkomen van datalekken en het beschermen tegen malware en andere cyberbedreigingen.
  • Prisma SD-WAN: Prisma SD-WAN (voorheen CloudGenix) is een software-defined wide-area network (SD-WAN) oplossing die het beheer en de uitvoering van WAN-infrastructuur vereenvoudigt. Het stelt organisaties in staat de netwerkprestaties te optimaliseren, de kosten te verlagen en de prestaties van applicaties voor vestigingen en gebruikers op afstand te verbeteren.

Door deze onderdelen te integreren, biedt de Prisma-oplossing organisaties een totaalaanpak van cloudbeveiliging, met geavanceerde bescherming en zichtbaarheid in de hele cloud-infrastructuur. Dit helpt organisaties bij het handhaven van compliance, het beveiligen van hun gegevens en het voorkomen van bedreigingen in het steeds veranderende cloud landschap.

Wat zijn de top vijf voordelen van de Palo Alto Prisma oplossing?

De Palo Alto Prisma-oplossing biedt tal van voordelen voor organisaties die hun cloudbeveiliging willen verbeteren. Hier zijn de top 5 voordelen van de implementatie van het Prisma-platform:

1. Uitgebreide cloudbeveiliging

Prisma biedt een compleet pakket aan cloudbeveiligingsproducten die alle aspecten van de SASE-architectuur bestrijken, zoals veilige toegang, secure webgateway, cloud-native applicatiebeveiliging, SaaS-beveiliging en SD-WAN. Deze uitgebreide aanpak zorgt ervoor dat organisaties een solide bescherming hebben in hun hele cloud-infrastructuur, inclusief publieke, privé en hybride cloud-omgevingen.

2. Verbeterde zichtbaarheid en controle

Prisma biedt gecentraliseerde zichtbaarheid en controle over multi-cloud omgevingen, waardoor organisaties misconfiguraties kunnen identificeren, compliance kunnen bewaken en beveiligingsrisico's effectief kunnen beheren. Dit uitgebreide overzicht helpt organisaties een consistente beveiliging te handhaven voor alle cloud resources en bronnen.

3. Geavanceerde bedreigingspreventie

Prisma maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals AI en machine learning om bedreigingen in cloud-omgevingen op te sporen en te voorkomen. Prisma helpt organisaties opkomende bedreigingen voor te blijven en het risico van beveiligingsschendingen te minimaliseren door realtime bedreigingsdetectie en bescherming te bieden voor cloud workloads, applicaties en data.

4. Vereenvoudigd compliance management

Prisma vereenvoudigt het handhaven van compliance met industriestandaarden en regelgevende vereisten door de beveiligingspositie van de cloudomgeving van de organisatie continu te monitoren. Het platform biedt geautomatiseerde oplossingsmogelijkheden, waardoor organisaties compliance-kwesties efficiënter kunnen aanpakken en het risico op boetes voor niet-naleving kunnen verminderen.

5. Verbeterde operationele efficiëntie

Door een uniform platform te bieden voor het beheer van verschillende aspecten van cloudbeveiliging kan Prisma organisaties helpen hun beveiligingsactiviteiten te stroomlijnen. Hierdoor wordt de complexiteit en overhead die gepaard gaan met het beheer van meerdere beveiligingstools verminderd. De SD-WAN-mogelijkheden van het platform kunnen ook de netwerkprestaties optimaliseren, de kosten verlagen en de prestaties van applicaties voor externe gebruikers en vestigingen verbeteren.

Samengevat: Uitgebreide cloud security suite

De Palo Alto Prisma oplossing is een uitgebreide cloud security suite, ontworpen om organisaties zichtbaarheid, controle en bescherming te bieden in hun cloud omgevingen. Prisma helpt bedrijven veilig gebruik te maken van cloud-diensten door een reeks tools te bieden die het volledige spectrum van cloud-beveiligingsbehoeften bestrijken. De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Consistente beveiliging: Prisma zorgt voor een uniform beveiligingsbeleid en uniforme praktijken op verschillende cloudplatforms, waaronder publieke, privé en hybride cloudomgevingen, waardoor consistent beveiligingsbeheer en compliance worden vergemakkelijkt.
  • Gegevensbescherming: Met tools als preventie van gegevensverlies en geavanceerde bescherming tegen bedreigingen helpt Prisma gevoelige gegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang en kwaadwillende activiteiten, waardoor gegevensbeveiliging in de cloud wordt gewaarborgd.
  • Zichtbaarheid en controle: Prisma biedt gedetailleerd inzicht in gebruikersactiviteiten, applicaties en infrastructuur, waardoor organisaties hun cloud omgevingen effectiever kunnen bewaken, beheren en controleren.
  • Borging van compliance: Prisma helpt bedrijven bij het handhaven van naleving van sectorspecifieke voorschriften en normen door nalevingscontroles te automatiseren en bruikbare inzichten voor herstel te bieden.
  • Gestroomlijnde beveiligingsactiviteiten: De Prisma oplossing integreert met verschillende cloud platforms en security tools, waardoor organisaties hun cloud security operaties kunnen centraliseren en stroomlijnen voor meer efficiëntie en minder complexiteit.
  • Veilige verbinding: Prisma Access maakt gebruik van een ZTNA 2.0 oplossing, die tot doel heeft het aanvalsoppervlak te minimaliseren door alleen de noodzakelijke direct-to-applicatie toegang te bieden voor de hybride werknemers. Deze oplossing is volledig softwarematig en onafhankelijk van enige hardware, waardoor de oplossing automatisch kan worden aangepast aan de steeds veranderende eisen van bedrijven en hun personeel, zonder de noodzaak van handmatige interventie of processen.

De Palo Alto Prisma-oplossing is een uitgebreide suite die organisaties helpt hun behoeften aan cloudbeveiliging te beheren en biedt consistente bescherming, gegevensbeveiliging, verbeterd zicht, compliance-zekerheid en gestroomlijnde operaties in verschillende cloud-omgevingen.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates