Juniper Networks Mist AI

Toonaangevende Europese logistieke dienstverlener wendt zich tot Infradata en Juniper Mist voor strategische digitale transformatie-inspanningen

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Groot Europees logistiek dienstverlener doet beroep op het Wireless LAN (WLAN)-platform van Mist Systems, ontworpen en geleverd door Infradata

Infradata en Juniper Networks maken vandaag bekend dat Vervaeke Group, een toonaangevende internationale logistieke dienstverlener, een beroep heeft gedaan op het Wireless LAN (WLAN)-platform van Mist Systems, een dochteronderneming van Juniper. Met deze oplossing, ontworpen en geleverd door Infradata, wil Vervaeke Group zijn netwerkprocessen stroomlijnen en de productiviteit van werknemers in garages, magazijnen en kantoorlocaties in heel Europa verbeteren.

Vervaeke bedient klanten in heel Europa vanuit de Benelux, het noorden van Frankrijk en het Roergebied. Het transporteert chemische stoffen, aardgas, brandstof en andere gevaarlijke goederen en verzorgt een breed scala aan internationale logistieke diensten over de weg, over het spoor en over zee.

Het bedrijf is de afgelopen drie jaar in omvang verdubbeld als gevolg van twee overnames. De IT-afdeling houdt zich bezig met het consolideren en moderniseren van applicaties en de ontwikkeling van een flexibele digitale werkplek. Infradata ontwerpt, implementeert, beheert en onderhoudt best-of-breed oplossingen. Daarmee stimuleren we innovatie bij onze klanten door hun organisatie te voorzien van optimale flexibiliteit. Een door AI aangestuurd netwerk van Mist Systems vervult hierbij een sleutelrol. Dit netwerk biedt vanaf elke locatie betrouwbare toegang tot uiteenlopende tools en biedt daarnaast het overzicht en inzicht dat de IT-afdeling nodig heeft om een optimale gebruikservaring te waarborgen.

Hoogtepunten van het project:

  • Vervaeke deed voor het ontwerp en de levering van de door AI aangestuurde netwerkoplossing een beroep op Infradata, een Elite-partner van Juniper Networks en toonaangevende leverancier van oplossingen voor cybersecurity- en cloud-netwerken in België.
  • Vervaeke is volop bezig met het moderniseren van zijn vlootbeheer. De eerste stap omvat de aanpassing, het onderhoud en het beheer van de applicaties, systemen en processen die nodig zijn voor het beheer van 750 vrachtwagens, 1.000 tankopleggers en 750 tankcontainers. Daarmee kan de logistieke dienstverlener verbeterde ondersteuning bieden voor bedrijfskritische processen rond het transport van gevaarlijke ladingen, en met name in situaties die om auditeerbare compliance vragen.
  • De access points en Wi-Fi Assurance-software van Juniper Mist zijn van cruciaal belang voor de digitale transformatie van Vervaeke. Ze maken het mogelijk om de traditionele klemborden en papieren formulieren in garages geleidelijk aan te vervangen door mobiele apparaten. Werknemers kunnen op die manier op afstand toegang krijgen tot werkopdrachten, workflowtaken bijwerken, nagaan of onderdelen op voorraad zijn, bestellingen plaatsen en zelfs automatisch facturen genereren wanneer opdrachten zijn voltooid.
  • De draadloze oplossing van Mist is ook toegankelijk voor werknemers en bezoekers van het bedrijfshoofdkantoor. Daarmee beschikt Vervaeke over de flexibiliteit om binnen zijn vestigingen gebruik te maken van mobiele apparaten zoals laptops en handhelds. Als werknemers naar andere bedrijfslocaties afreizen, worden hun apparaten bij aankomst automatisch met het draadloze netwerk verbonden. De WxLAN policy engine van Mist zorgt ervoor dat kantoorpersoneel en medewerkers van de buitendienst overal binnen de faciliteiten verbonden blijven, terwijl de IT-afdeling grip op het netwerkgebruik houdt. Beheerders kunnen op rollen gebaseerde beleidsregels instellen voor het blokkeren of beperken van het verkeer van applicaties die niet binnen het bedrijfsnetwerk zijn gewenst.
  • Vervaeke heeft de probleemoplossingstijd gereduceerd met behulp van Marvis. Deze door AI aangestuurde virtual network assistant van Mist levert diepgaande inzichten in de connectiviteit aan. Dit vereenvoudigt de probleemoplossing en het netwerkbeheer voor Vervaeke.
  • Met in de access points ingebouwde Virtual Bluetooth Low Energy (BLE) en unsupervised machine learning zorgt Mist Systems voor vereenvoudigde en nauwkeuriger locatiediensten. Vervaeke is van plan om deze virtual BLE-functionaliteit in te zetten voor het identificeren en lokaliseren van voertuigen die bedrijfslocaties binnenkomen. Op die manier kan het nagaan of ze onderhoud, reparatie of schoonmaak vereisen. Dit draagt bij aan een verdere stroomlijning van bedrijfsprocessen.

Supporting Quote:

Mario De Smedt, IT-manager bij Vervaeke, zegt: “We bevinden ons middenin de volledige digitalisering van onze onderneming. We hebben enorme vooruitgang geboekt met onze processen en informatiestromen. Daarmee kunnen we soepeler te werk gaan en verdere groei waarborgen. Dankzij de expertise van Infradata en de vlotte samenwerking hebben we kostbare tijd bespaard en veel meer flexibiliteit op de werkvloer gerealiseerd. Met de door AI aangestuurde oplossing van Mist kunnen we onze operationele omgeving ingrijpend transformeren, onze werknemers een betere gebruikservaring bieden en onze bedrijfsprocessen optimaliseren.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates