Persbericht

Belgisch nationaal onderzoeksnetwerk Belnet sluit miljoenencontract met Nomios / Infradata

1 min. leestijd
Placeholder for Students universityStudents university

Share

Belnet gaat in zee met Nomios België voor de ondersteuning en de uitbreidingen van haar hoogwaardige netwerkinfrastructuur. Het gaat om een contract van 13 miljoen euro.

Selectie van Nomios België

Nomios België werd door Belnet in de overheidsopdracht met Europese bekendmaking geselecteerd als economisch meest voordelige aanbieding op basis van een lijst van strenge criteria en subcriteria gebaseerd op kwaliteit en prijs. De raamovereenkomst met Nomios België loopt voor vijf jaar waarbij Nomios België zal instaan voor het onderhoud van de bestaande en toekomstige optische en IP-netwerkinfrastructuur van Belnet, de levering van aanvullende apparatuur en de bijbehorende dienstverlening.

Over Belnet

Belnet is al meer dan 25 jaar de bevoorrechte IT-partner voor onderzoek, hoger onderwijs en overheden. Belnet levert innovatieve, hoogwaardige netwerkinfrastructuren en bijbehorende meerwaardediensten aan universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra en overheidsinstanties en draagt zo bij aan de bloei van de kennis- en informatiemaatschappij in België. Het ultraperformante netwerk van Belnet vervoert gigantische datastromen en stimuleert (inter)nationale samenwerking op het vlak van onderzoek en onderwijs. Dankzij zijn expertise, unieke marktpositie en schaalvoordelen komt Belnet tegemoet aan de specifieke noden van meer dan 200 aangesloten organisaties, die samen meer dan 800.000 gebruikers vertegenwoordigen.

Raamovereenkomst

In de raamovereenkomst treedt Belnet ook op als aankoopcentrale voor zijn community waarbij een lijst van aanbestedende organisaties op basis van deze opdracht latere opdrachten mogen gunnen aan Nomios België. Het contract kan dus voor Nomios België nog hoger oplopen in waarde.

Nu bellen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates