CSR

Waarom veilige en verbonden toekomst cruciaal is voor ontwikkelingsdoelen VN

1 min. leestijd

Share

Iets meer dan twee jaar geleden werden de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, of SDG’s) van de Ontwikkelingsagenda voor 2015-2030 van de Verenigde Naties officieel van kracht. Deze SDG's – ook bekend als werelddoelen – roepen alle landen op om in actie te komen en samen te werken aan het bevorderen van wereldwijde welvaart en bescherming van de planeet.

Doel 9 luidt ‘Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame industrialisering en stimuleer innovatie’ en onderstreept hoe inclusieve en duurzame industrialisatie de primaire bron is voor het genereren van een inkomen, wat vervolgens leidt tot een betere levensstandaard voor iedereen. Zonder technologie en innovatie zal er geen industrialisatie komen en zonder industrialisatie komt er geen ontwikkeling, stellen de Verenigde Naties.

Het is duidelijk dat er een belangrijke taak ligt voor de ICT om de SDG's te realiseren – niet enkel als middel om organisaties te ondersteunen bij hun inspanningen om te innoveren en op digitale fronten te concurreren, maar vooral als incubators en ontwikkelaars van de technologieën die een drijvende kracht zijn voor industrialisering en ontwikkeling in alle samenlevingen.

De ICT-sector zal helpen ervoor te zorgen dat alle landen in 2020 toegang hebben tot internet, kinderen beschermen tegen de risico's van de digitale wereld, en data vergaren en analyseren over patronen met betrekking tot het milieu en ecologie. Drie op het oog uiteenlopende initiatieven, die echter onderling wel degelijk verband houden en die elk in potentie een wereldwijde impact hebben.

De missie van Infradata is werken aan een veilige en verbonden toekomst – voor iedereen. In zowel de private als de openbare sector wereldwijd zijn onze mensen experts in het opbouwen en beheren van de digitale en communicatie-infrastructuren die mensen verbinden en innovatie bevorderen. Onze klanten zijn werkzaam in de meest uiteenlopende sectoren, zoals productie, gezondheidszorg en farmaceutica, energy en utilities, en media en broadcast. Voor elke sector ligt er een taak om de vooruitzichten voor zowel mensen als de planeet te verbeteren.

Een van de leidende principes hier bij Infradata is onze commitment aan partnerschappen die ook Doel 17 weerspiegelt – het wereldwijde partnerschap voor duurzame ontwikkeling nieuw leven inblazen. Niet alleen zijn wij partner van innovatieve technologiebedrijven om baanbrekende oplossingen te bieden; wij faciliteren ook het delen van kennis en best practices tussen verschillende landen, sectoren en gemeenschappen. Hoewel de projecten die wij uitvoeren zijn afgestemd op de behoeften van individuele organisaties, zijn de vaardigheden en inzichten die we daarmee vergaren relevant voor iedereen en worden ook als zodanig ingezet.

Doelen zoals het uitbannen van armoede en honger lijken misschien onbereikbaar, en voor sommigen is het moeilijk om de link te zien tussen wat wij doen in ons dagelijks leven en deze ambitie voor de wereld. Maar elk van ons heeft als taak een bijdrage te leveren aan de agenda voor duurzame ontwikkeling – hoe klein dan ook. Voor Infradata betekent dit voorop lopen op het gebied van technologie en dat succes op wereldwijde schaal herhalen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates