VoLTE and VoWi-Fi

VoLTE en VoWi-Fi nemen snel toe.

Voice over LTE (VoLTE) en Voice over Wi-Fi (VoWi-Fi) staan voor dienstverleners centraal om spraak- en multimediadiensten met hoge kwaliteit te leveren. Het aantal commerciële VoLTE- en VoWi-Fi-implementaties neemt snel toe. Voor het starten van VoLTE- en VoWi-Fi-services moeten mobiele operators niet alleen het IP-multimedia-subsysteem (IMS) implementeren, maar ook integreren met de beleids- en kostenregelfunctie (PCRF).

Vereiste voor PCRF-binding

In netwerken met meerdere geïmplementeerde PCRF's moet ervoor worden gezorgd dat alle diametersessies die zijn ingesteld op de Gx-, Rx- en S9-referentiepunten voor een specifieke IP-CAN-sessie dezelfde PCRF-instantie gebruiken. Dit sessiecorrelatievermogen wordt vaak aangeduid als "sessiebinding" of "PCRF-binding". Sessies gemaakt over Gx voor LTE-gebruikers kunnen bijvoorbeeld worden gerouteerd naar een specifieke PCRF op basis van de abonnee-ID - IMSI. Wanneer een andere sessie over Rx wordt aangemaakt - voor een VoLTE-spraakoproep bijvoorbeeld - wordt deze sessie geïdentificeerd door het toegewezen IP-adres. Om ervoor te zorgen dat sessieverzoeken worden gerouteerd naar de juiste PCRF, moet de relatie tussen de abonnee-identificator, het toegewezen IP-adres en de gekozen PCRF-instantie worden gehandhaafd gedurende de duur van de IP-CAN-sessie.

Geo-redundantie voor call-continuïteit

Bovendien vereist sessiebinding een geo-redundante implementatie, met sessiebindende gegevenssynchronisatie tussen sites, ter ondersteuning van Gx / Rx-sessiecontinuïteit voor lokale en geo-redundante failovers. In het geval van een storing, moet de oproep worden voortgezet met behoud van de sessie- en meettoestand - allemaal volledig naadloos voor de gebruiker. Traditionele PCRF- en Diameter-routeroplossingen bieden beperkte mogelijkheden voor geo-redundante sessiebinding en intelligent delen van de belasting.

Nomios België biedt volledige ondersteuning voor PCRF-binding

Nomios België is volledig uitgerust om PCRF-binding voor VoLTE en VoWi-Fi te ondersteunen. Op Nomios België kan sessiebinding ("stickiness") worden toegepast voor PCRF of elke Diameter die binding vereist. Via de grafische gebruikersinterface van Nomios België kunnen gebruikers AVP ('s) configureren, waarvoor Nomios België garandeert dat dezelfde peer-verbinding tijdens de sessie wordt geselecteerd. Dit is van toepassing op alle Diameter-toepassingen, zodat alle Diameter verkeer voor een gegeven subscriber-sessie naar dezelfde PCRF-instantie gaat. Associatie van inkomende berichten naar een sessie kan gebaseerd zijn op verschillende Diameter-parameters of combinaties van parameters, zoals:

  • IMSI / MSISDN
  • APN
  • IP adres

Nomios België ondersteunt de relevante functies en Diameter-toepassingen voor PCRF-binding voor VoLTE en VoWi-Fi, inclusief Gx, Rx, Sh, S6b, S9, SWm, SWx en Cx. Geo-redundante sessiebinding wordt geboden door gebruik te maken van de onboard (hoog beschikbare) sessieopslag met cross-site data-replicatie. De Nomios België-sessieopslag is bewust multi-node, met behulp van een model met gedistribueerde opslag. In het geval van een knooppunt- of site-storing, wordt de bestaande sessie zonder onderbreking door het redundante (andere) knooppunt of de site verwerkt.

Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog