Diameter mediation

Talloze diameter implementaties en varianten.

Met de introductie van LTE wordt Diameter het belangrijkste verbindingsprotocol in exploitantennetwerken. Hoewel het Diameter-protocol wordt gespecificeerd door standaardisatie-instellingen, zijn er meer dan 50 verschillende Diameter-interfaces en talrijke leverancierspecifieke varianten. Verschillende knooppunten in een operatornetwerk worden geïmplementeerd in de richting van specifieke 3GPP-releases en -versies, en zelfs kleine verschillen kunnen van invloed zijn op de interoperabiliteit en kunnen incompatibiliteit tot gevolg hebben die services kan beïnvloeden.

Optimalisatie van de interoperabiliteit van diameters

De industrie heeft duidelijk een vereiste om een effectieve manier te vinden om om te gaan met incompatibiliteit en betere manieren om connectiviteit tussen deze - nog steeds evoluerende - interfaces mogelijk te maken en te onderhouden. Het gebruik van Nomios België Diameter Mediation zorgt voor een aanzienlijke reductie van R & D-inspanningen en -kosten, omdat het de vereiste interoperabiliteit en compatibiliteit bereikt via configuratie in plaats van kernontwikkeling.

Nomios België Diameter Mediation optimaliseert de interoperabiliteit van de Diameter door het ondersteunen van de conversie van protocolberichten op een per-gebeurtenis (bijvoorbeeld 3GPP Gy CCR-I) en per-AVP (bijvoorbeeld Bestemming-Host) basis, waarbij zowel veldnamen, waarden en kopvlaggen kunnen worden gemanipuleerd. Het kan perfect worden gebruikt om te gaan met gepatenteerde uitbreidingen van het protocol die slechts door een van de interface-eindpunten worden ondersteund.

Het gebruik van Nomios België voor Diameter-interface mediation vereist geen softwareontwikkeling of scripting. In plaats daarvan kan een comfortabele GUI worden gebruikt om de conversieregels te beheren die van toepassing zijn op een bepaalde gebeurtenis en veld. Nomios België Diameter Mediation ondersteunt vele bewerkingen die op elk veld in het bericht kunnen worden toegepast, variërend van eenvoudige toewijzingsbewerkingen (bijvoorbeeld COPY, MOVE, SET) tot complexe bewerkingen op attribuutwaarde niveau. Nomios België Diameter Mediation ondersteunt ook stateful-scenario's met betrekking tot het opslaan / ophalen van waarden over meerdere berichten in een sessie, met behulp van de hoog beschikbare Nomios België Session Store aan boord.

Ondersteuning voor elke Diameter-applicatie

Nomios België Diameter Mediation is volledig compatibel met RFC6733 en ondersteunt elke Diameter-toepassing, inclusief G Gx, Gy, Gz, Rx, Ro, Rf, Sy, Sh, SLh, S6a, S6b, S6d, S9, S13, SWm, SWx, Cx, Dx, Wg (NASREQ), Wx, Diameter SIP-toepassing, MM10 en SCAPv1 / v2. Het ondersteunt alle transportmechanismen gedefinieerd voor Diameter: IPv4 of IPv6, TCP of SCTP en TLS via TCP of SCTP.

Met behulp van protocolsjablonen ondersteunt Nomios België alle Diameter-toepassingen zoals 3GPP Gx of Rx. Ondersteuning voor verschillende diametertoepassingen of toepassingsversies of varianten is een kwestie van het produceren van een protocolsjabloon voor deze toepassing. Met Nomios België Diameter Mediation worden protocolsjablonen voor de meest gangbare Diameter-applicaties geleverd.

Direct inspelen op veranderingen

Met Nomios België Diameter Mediation kunnen gebruikers snel reageren op upgrades van bestaande interfaces of integratie van nieuwe EPC-, IMS-, OSS / BSS- of IT-systemen die interface-incompatibiliteit veroorzaken. Aanpassen aan wijzigingen is net zo eenvoudig als het gebruiken van de GUI om de conversieregels te wijzigen en toe te passen. Op elk moment kunnen bijgewerkte conversieregels worden geïmplementeerd zonder dat Nomios België Diameter Mediation opnieuw hoeft te worden opgestart, waardoor een 'live' installatie en aanpassing van nieuwe services mogelijk is zonder downtime van de service.

Voordelen

Het gebruik van Nomios België voor Diameter-interface mediation heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele aanpassingen en op maat gemaakte professionele services:

  • Uitgebreide mediation mogelijkheden: on the fly-aanpassingen aan elke Diameter-variant, door ingebouwde flexibiliteit om snel interfaces aan specifieke klantenomgevingen, nieuwe use-cases en toekomstige systeemupdates aan te passen en aan te passen;
  • Breed scala aan mediation- en servicelogica-functies, waarmee de gebruiker snel nieuwe verbindingen kan opzetten, waarmee met verschillende Diameter-producten en -merken kan worden gewerkt en Diameter-compatibiliteit soepel kan worden opgelost;
  • Op GUI gebaseerde configuratie, geen leveranciersafhankelijkheid en geen behoefte aan R & D of scripting;
  • Uitbreidbare oplossing, via ingebouwde ondersteuning voor meerdere netwerktechnologieën: werkt op Diameter, RADIUS, SS7 en verschillende IT-protocollen. Andere interfaces en functies (bijvoorbeeld DRA / DEA) kunnen door dezelfde oplossing worden ondersteund zonder opnieuw te koppelen en te integreren;
  • Lage capital expenditure & operating expenditure: enkel geïntegreerd platform voor Diameter routing en interworking, draaiend op commerciële standaard (COTS) hardware of gevirtualiseerd / gehost;
  • Netwerkwijde capaciteitslicentie: één doorvoercapaciteitslicentie voor alle klantregio's, sites, locaties en (virtuele) machines (dus geen 'per-box pricing') en voor alle Diameter-toepassingen en -varianten.
Maak verbinding

Onze 5G & mobile experts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw security- en netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of engineer beard wearing poloPortrait of engineer beard wearing polo
Artikelen

Laatste nieuws en blog