Case study
eBay Classified Group

eBay Classifieds Groep combineert cloud en SDN om nieuwe diensten te versnellen

eBay Classifieds Group is een innovatieve leider in online advertenties met merken die de hele wereld omspannen.

Via eBay-verkooppagina's kunnen mensen alles vinden wat ze zoeken in hun plaatselijke omgeving, of het nu gaat om een baan, een appartement, een bank, een auto, een concertticket, financiële diensten of nieuwe vrienden. Elke connectie die wordt gemaakt of elk item dat wordt gevonden, maakt een verschil door een wereld te creëren waarin mensen meer delen en minder verspillen.

Mensen die willen verbinden en ruilen bezoeken hun sites omdat ze leuk, makkelijk te gebruiken en op vertrouwen gebouwd zijn. Tien unieke merken - 2dehands.be/2ememain.be, alaMaula, BilBasen, DBA, eBay Kleinanzeigen, Gumtree, Kijiji, Marktplaats.nl, mobile.de, en Vivanuncios - bieden online classifieds in meer dan 1.000 steden over de hele wereld.

eBay Classifieds Group is een wereldwijde verzameling van lokale merken die ernaar streven verbonden handel te creëren, mogelijk gemaakt door mensen, ondersteund door technologie en open voor iedereen.

Ondersteuning van meerdere interne klanten en al hun vereisten voor test- en productienetwerken in meer dan 1.000 steden over de hele wereld - dit zijn de niet aflatende uitdagingen voor de 12 merken waaruit de eBay Classifieds Group bestaat. Het activeren van nieuwe platforms en functies kan veel tijd in beslag nemen; met de Nomios oplossing is de doorlooptijd teruggebracht tot een paar uur - soms minder - waardoor eBay Classifieds elke dag weer innovatie kan omzetten in een echt concurrentievoordeel.

Zakelijke uitdaging

Door het hosten van alle advertentieplatforms voor haar bedrijven in Argentinië, Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Italië, Mexico, Nederland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, wordt eBay Classifieds Group geconfronteerd met een ontmoedigende reeks vereisten die uniek zijn voor elke markt, met zeldzame doublures. "Het tempo waarin we de platforms van onze merken op ons centrale platform aansloten, lag niet zo hoog als we zouden willen", zegt Maarten Moerman, manager netwerktechniek voor eBay Classifieds, die in Nederland werkt. Voor elke nieuwe website, zegt hij, plant het bedrijf gewoonlijk een groot aantal webservers en beeldservers en meerdere databaseservers. Maar de eisen zouden onvermijdelijk veranderen naarmate het project vorderde, van planning tot aankoop en levering van al die apparatuur.

Bijgevolg kan het bouwen van een website voor de geclassificeerde site van een land vele maanden in beslag nemen, van planning tot het verwerken van live productieverkeer. "De belangrijkste reden om over te stappen op de cloud is om dat proces te versnellen", zegt Moerman. "Wanneer ontwikkelaars in onze business units een nieuwe marketingcampagne hebben of nieuwe features moeten uitrollen, hadden we meer capaciteit nodig voor deze marketingcampagnes."

Placeholder for EbayEbay

Technologische oplossing

eBay Classifieds Group was op zoek naar een open en flexibele SDN-oplossing (Software-Defined Networking) om de creatie van uiterst schaalbare virtuele netwerken te automatiseren die op hun beurt de kracht van de cloud konden aanwenden om nieuwe diensten te activeren, de reactietijden van het bedrijf te verbeteren en de omzet te verhogen. eBay Classifieds had ook de fysieke infrastructuur nodig - switches voor zijn spine-leaf-netwerk - om deze processen aan te drijven en betrouwbaarheid en ongeëvenaarde reactietijden te garanderen.

Klanten met extreem hoge eisen op het gebied van performance, zoals eBay Classifieds vragen ook om een open SDN-oplossing voor de cloud die gebruik maakt van Network Functions Virtualization (NFV), wat de bedrijfsflexibiliteit verder verhoogt door de creatie van uiterst schaalbare virtuele netwerken die gemakkelijk te beheren en te orkestreren zijn.

Door gebruik te maken van Juniper Networks Contrail Cloud Platform en Nomios Professional Services, was eBay Classifieds in staat om te profiteren van OpenStack-functies, evenals geautomatiseerde configuratie en bediening van compute-, storage- en netwerkresources die nodig zijn voor de cloudapplicaties van de verschillende merken. Contrail maakte het ook eenvoudig om een virtueel netwerk uit te breiden over meerdere datacenters en clouds, waardoor workloadmobiliteit en flexibiliteit in workloadplaatsing mogelijk werden. "We houden van de zeer elegante aanpak van Contrail en zijn vRouter op de hypervisor, die alles afsluit", zegt Moerman. Contrail integreerde gemakkelijk met het bestaande netwerk van eBay Classifieds en stelt de organisatie ook in staat om naar behoefte eenvoudig hybride clouds te creëren. "We gebruiken infrastructuur-as-a-service om bestaande legacy-platforms uit te breiden die nog niet in de cloud zitten", voegt hij eraan toe. "En aangezien ons netwerk al gebaseerd was op MP-BGP L3VPN, was het netwerk al 'gevirtualiseerd'. Contrail stelde ons in staat om deze integratie eenvoudig te realiseren."

"Juniper's open architectuur helpt klanten dure vendor-lock te vermijden en werkt samen met talloze hypervisors, orkestratiesystemen en fysieke netwerken", zegt Michael Henkel, senior solutions consultant bij Juniper, die nauw samenwerkte met eBay Classifieds Group aan haar netwerkupgrades. Daarnaast koos eBay Classifieds voor Juniper Networks QFX5100 switches, een zeer flexibel datacenter switching platform dat een universele bouwsteen biedt voor meerdere fabric architecturen, evenals open architecturen zoals spine en leaf, Layer 3, en Open Clos IP fabrics. QFX5100-switches ondersteunen unified in-service software-upgrades om hitless datacenteroperaties te leveren voor hoge beschikbaarheid.

De Contrail-oplossing helpt eBay Classifieds een flexibel geautomatiseerd netwerkontwerp te realiseren dat zich aanpast aan de behoeften van de gebruikers. De op QFX5100 gebaseerde underlay-oplossing maakt in hoge mate gebruik van automatisering van Juniper om uitbreidingen op de omgeving in te stellen (zero touch provisioning). Dat geeft Moerman waar hij naar op zoek is, infrastructureel gezien. "We hebben een apart out-of-band netwerk dat het feitelijke beheer voor zijn rekening neemt. In wezen is het zero touch provisioning en volledige automatisering," zegt hij.

eBay Classifieds heeft andere leveranciers overwogen, maar Juniper overtrof ze allemaal op alle punten voor SDN en switching. "Een andere reden waarom we voor Juniper kozen, was dat we de hardware en de functieset volwassener vonden dan die van de andere leveranciers", zegt Moerman. En door met één leverancier voor cloud-SDN en netwerkhardware te werken, wist hij dat hij superieure ondersteuning zou krijgen en dat eventuele problemen sneller zouden worden opgelost dan bij oplossingen van meerdere leveranciers.

Placeholder for 1612773917 1612460722 1612460404 maxresdefault1612773917 1612460722 1612460404 maxresdefault

Zakelijke successen

Sinds eBay Classifieds een deel van zijn oude hardware heeft geüpgraded naar Contrail Networking en QFX5100-switches, hoeft het bedrijf niet langer fysiek naar zijn datacenters te gaan om servers te re-patchen of te verwijderen; de nieuwe virtuele omgeving van het bedrijf vermindert dat. "We loggen gewoon in, starten een paar servers op en zeggen: 'We denken dat dit wel eens zou kunnen werken'", legt Moerman uit. "Na een paar weken, als we erachter komen dat een implementatie niet werkt zoals we dachten, zijn al onze recepten er nog steeds. We verwijderen gewoon de virtuele machines en starten ze opnieuw op, maar dan met andere specificaties voor CPU, geheugen en opslag."

Moerman zegt dat één gebied waar eBay Classifieds een bijzondere versnelling heeft gezien, de mogelijkheid is om QA-omgevingen te leveren. Hierdoor kunnen interne ontwikkelaars werken met een geïsoleerde, niet-publieke versie van een eBay Classifieds website binnen hun eigen privé-ontwikkelingsnetwerk. Als ze klaar zijn, kunnen ze het verwijderen, opnieuw provisionen, of individuele kopieën maken voor bijvoorbeeld 40 andere ontwikkelaars. "Contrail gaf ons zoveel in termen van netwerkvirtualisatie om eenvoudig privénetwerken te creëren die slechts blootgesteld zijn aan een enkel IP", legt hij uit.

Volgende stappen

Moerman zegt dat eBay Classifieds haar cloud zal blijven uitbouwen en uitbreiden met hardware, diensten en nieuwe mogelijkheden. Een gebied dat van bijzonder belang is voor eBay Classifieds Group is service chaining, wat een set netwerkdiensten is - bijvoorbeeld firewalls, webservers en application delivery controllers - die op het netwerk zijn aangesloten om een toepassing te ondersteunen. Voorheen was dit handmatige proces vol valkuilen en fouten die de applicatie zouden verstoren. Maar de SDN- en NFV-functies van Contrail automatiseren het proces en maken service chaining sneller en eenvoudiger.

Neem contact op met onze expertsHeb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away

Laatste nieuws en blog