NGFW Firewall

Top 5 beste NGFW vendors van 2023

10 min. leestijd
Placeholder for Text on a laptop screenText on a laptop screen

Share

Next-Generation firewalls die elke netwerk- en security-professional moet kennen

We hebben allemaal 24 februari 2022 gemarkeerd als de dag waarop de oorlog tussen Rusland en Oekraïne begon. Dit had een grote impact op cyberspace in 2022 en zal dat blijven doen in 2023. Volgens het NCSC UK was er ongeveer een uur voordat Rusland zijn grote invasie in Oekraïne lanceerde een aanval op Viasat. Hoewel het primaire doelwit vermoedelijk het Oekraïense leger was, werden ook andere klanten getroffen, waaronder persoonlijke en commerciële internetgebruikers. Ook windmolenparken in Midden-Europa en internetgebruikers werden getroffen. Daarom moeten we het komende jaar onze ogen open houden voor internationale aanvallen zoals malware, ransomware, DDoS en netwerkaanvallen. NGFW zijn een belangrijk element in de bescherming tegen deze bedreigingen.

Daarnaast hoopten we dat we van COVID-19 af waren. Helaas is dit nog niet 100% waar, maar we worden er niet meer door in de greep gehouden. We hebben een hybride manier van werken gevonden met een evenwichtige combinatie van kantoor en thuis. We zien nog wel een vraag naar oplossingen waarmee gebruikers thuis kunnen werken, zoals oplossingen voor remote access, videoconferenties en samenwerkingstools.

De meeste bedrijven beschikken over de middelen om hun personeel op afstand toegang te geven tot het bedrijfsnetwerk. De piek die we in de afgelopen twee jaar zagen in de vraag naar oplossingen voor toegang op afstand is voorbij. We zien echter nog steeds een uitdaging op het gebied van beveiliging.

Een firewall speelt een belangrijke rol in de beveiliging van een organisatie; maar end-to-end beveiliging vereist dat een NGFW-leverancier ook oplossingen biedt voor CASB, DLP en ZTNA. De top 5 van onderstaande leveranciers zijn geselecteerd met het oog op deze eisen.

Next-gen firewall uitgelegd

Er zijn vele soorten malware waar een firewall je tegen kan beschermen, waaronder ransomware, virussen, wormen, trojans, adware en nog veel meer. Next-generation firewalls (NGFW) gaan nog een stap verder, door de mogelijkheid te bieden om malware niet alleen te identificeren, maar ook volledig te blokkeren voordat het je netwerk binnenkomt. NGFW's kunnen snel aanvallen in het hele netwerk detecteren en bestrijden. Omdat cyberaanvallen steeds geavanceerder worden, zullen next gen firewalls een essentieel onderdeel blijven van de beveiligingsoplossing van elke organisatie, of je nu in een datacenter, netwerk of cloud zit.

Het evalueren van next-generation firewalls en hun mogelijkheden is een van de stappen die genomen moeten worden om de veiligheid van een organisatie aanzienlijk te verbeteren. Cyberattacks en geavanceerde hackmethodologieën zetten tegenwoordig niet alleen ondernemingen ertoe aan om op zoek te gaan naar next-generation firewalls, ze drijven ook leveranciers van next-generation firewalls aan om hun oplossingen te optimaliseren en te updaten. De wereldwijde next-generation firewall markt zal naar verwachting groeien met USD $4,69 miljard in 2023, op 11,4% van de groei (CAGR) tussen 2018 en 2023. Het is de grootste markt voor IT-beveiligingsproducten en groeit nog steeds met ongeveer 8 procent per jaar.

Kwaadaardige e-mails, phishingschema's en andere bedreigingen die verborgen zitten in de inhoud kunnen moeilijk te detecteren zijn. Gelukkig bieden veel leveranciers van next generation firewalls de mogelijkheden die IT Security medewerkers zoeken om bedreigingen te voorkomen. De beste firewalls zijn onder andere applicatiebewustzijn, centrale beheersfuncties, Deep Packet Inspection en 100Gbps-bescherming voor bedreigingen, evenals hybride cloudbeveiliging. Om bijvoorbeeld te helpen bij de verdediging tegen de opkomst van malware, proberen binnendringers de perimeterbeveiliging en andere geavanceerde bedreigingen te omzeilen.

De mogelijkheden van de next-generation zijn bereikt door alle oplossingen in de markt voor enterprise netwerk firewalls, maar leveranciers onderscheiden zich op basis van hun sterke en zwakke punten. NGFW moeten op de shortlist van elke organisatie staan - Mohamed El Haddouchi, CTO, Nomios

NGFW eigenschappen om op te letten

De meeste leveranciers van NGFW bieden verschillende soorten firewalls aan; fysieke, virtuele en containerised firewalls. Fysieke firewalls zijn beschikbaar voor alle soorten organisaties, variërend van kleine en middelgrote bedrijfscampussen tot grote bedrijfsdatacenters en alles daartussenin. Virtuele firewalls bieden bescherming in Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Cloud en Oracle Cloud omgevingen. Container firewalls bieden beveiligingsdiensten om de zichtbaarheid te verbeteren en applicaties te beveiligen die draaien in containers en microservices. Afhankelijk van je situatie is er altijd wel een NGFW die past bij je behoeften. Vervolgens is het slim om te kijken naar de verschillende eigenschappen die firewalls bieden.

De eigenschappen die worden aangeboden door de beste NGFW's zijn onder andere IDS/IPS, ondersteuning voor single-enterprise firewalls en filialen, web proxy en URL filtering, Web Application Firewalling en virtuele versies die worden ingezet binnen de cloud..

Voor een NGFW vergelijking is het cruciaal om te zoeken naar verschillen in:

  • Prestaties;
  • De integratiemogelijkheden van beveiligingsproducten van derden;
  • Gemak van installatie en gebruik;
  • Effectiviteit bij het blokkeren van bedreigingen;
  • Extra functies zoals zichtbaarheid van applicaties en bescherming van de cloud;
  • En natuurlijk: prijs- en consumptiemodellen.
icon  Podium

The vendors in this article have been placed in random order. We do not endorse our readers to select only those vendors mentioned in this article. Our research consists of the opinion of our experts and should not be construed as statements of fact. When an organisation wishes to know which solutions fit them best, please contact Nomios. We are happy to help you in your search for the right solution.

Dit is onze keuze voor de top 5 leveranciers voor NGFW in 2023

Palo Alto Network PA-serie

Palo Alto werd door Forrester erkend als Leader voor Enterprise Firewalls in de Forrester™ Wave in Q4 2022. En door Gartner® zijn ze voor tien jaar op rij uitgeroepen tot Leader in de Magic Quadrant™ voor Network Firewalls.

De next-generation firewalls van Palo Alto Networks bestaan uit fysieke apparaten (PA-series), gevirtualiseerde firewalls (VM-series) en container firewalls (CN-series). Ze zijn allemaal gebaseerd op een consistente single-pass architecture en inspecteren al het verkeer, inclusief alle applicaties, bedreigingen en inhoud, en binden dat verkeer aan de gebruiker, ongeacht de locatie of het type apparaat. Ze kunnen multi-cloud bedrijven beveiligen met hun nieuwe cloud identity engine en organisaties beschermen tegen de SaaS-explosie met een geïntegreerde CASB. Palo Alto heeft de kracht van inline machine learning naar hun cloud-geleverde beveiligingsdiensten gebracht, waar ze bedreigingsdekking hebben vastgesteld in DNS-security, webbescherming tegen onbekende bedreigingen in geavanceerde URL-filtering en realtime bescherming met WildFire malware-analyse.

In maart 2022 kondigde Palo Alto aan dat ze met Amazon Web Services (AWS) hebben samengewerkt om hun nieuwe Cloud NGFW voor AWS te onthullen. Het is een managed NGFW service voor private clouds in AWS. De firewalls zijn uitgerust met Advanced URL Filtering, Threat Prevention en APP-ID. Advanced URL Filtering gebruikt deep learning om onbekende bedreigingen (zero-day) te onderscheppen. Threat Prevention blokkeert geavanceerde bedreigingen op elke poort. App-ID geeft inzicht in applicatieverbindingen, gedrag en risico's.

Placeholder for NGFW 2023NGFW 2023

Fortinet FortiGate

Na voor de 12e keer te zijn erkend in het Gartner® Magic Quadrant™ voor Netwerk Firewalls en als Leader in de Forrester Wave™ voor Enterprise Firewalls in Q4 2022, zijn de FortiGates NGFW's het overwegen waard. Aangedreven door een single OS, FortiGate netwerk firewalls, fysiek, virtueel of geleverd vanuit de cloud, zijn ontworpen om elke edge te beschermen op elke schaal. Tegelijkertijd worden organisatie voorzien van een naadloze ervaring voor gebruikers en beheerders.

De FortiGate firewall-productlijn is beschikbaar voor alle use-cases van firewall-implementatie. Het is ook beschikbaar voor publieke cloud-platforms. Fortinet zorgt voor continue innovatie en biedt klanten toegang tot de meest geavanceerde beveiligingstools die ze nodig hebben om digitaal zakelijk succes mogelijk te maken. De Fortinet next-generation firewalls zijn high-performance appliances die intrusion prevention, application control en anti-malware toevoegen aan de traditionele firewall-VPN combinatie. Deze NGFW-leverancier biedt één platform voor end-to-end beveiliging binnen je gehele netwerk.

In november 2022 lanceerde Fortinet FortiGate Cloud-Native Firewall (Fortinet CNF) op AWS. Het is een enterprise-grade, beheerde NGFW-dienst die speciaal is ontworpen voor AWS-omgevingen. FortiGate CNF bevat FortiGuard AI-aangedreven beveiligingsdiensten voor real-time detectie van en bescherming tegen kwaadaardige externe en interne bedreigingen en wordt ondersteund door FortiOS voor een consistente netwerkbeveiligingservaring in AWS- en on-premise omgevingen.

Cisco Secure Firewall

Cisco is al jaren een sterke speler in de wereld van NGFW en zij bieden meerdere firewall productlijnen aan. Zoals Cisco Secure Firewall (voorheen Firepower), Cisco Secure Workload (voorheen Tetration) en Meraki MX series.

Cisco Secure firewalls zijn beschikbaar in vele uitvoeringen, variërend van een vestiging tot een carrier-grade datacenter. Deze firewalls zijn ook beschikbaar als virtuele firewalls om beveiliging in private en/of publieke cloud-omgevingen mogelijk te maken. In 2022 introduceerde Cisco de Secure Firewall 3100 Serie. Deze serie is ontworpen om meer hybride werken te ondersteunen. Of ze nu vanuit huis, het vliegveld of een koffietentje werken, remote werknemers kunnen genieten van tot 17 keer snellere VPN-prestatie. De firewalls gebruiken machine learning technologieën om passief gebruikerstoepassingen en potentiële bedreigingen in versleuteld verkeer te identificeren, zonder decryptie, om meer malware te detecteren.

Tijdens Cisco's Partner Summit in november 2022 introduceerde zij een nieuwe firewall en voegde data-loss prevention (DLP) en wachtwoordloze authenticatie functies toe aan zijn beveiligingsproducten. Vanaf begin volgend jaar is de Secure Firewall 3105 beschikbaar. Deze firewall is speciaal gebouwd voor hybride werkers en kleine vestigingen.

Juniper Networks SRX Firewall

De Juniper Networks firewall-productlijn is de SRX-serie NGFW's, die beschikbaar is als hardware appliances (SRX), virtuele appliances (vSRX) en containers (cSRX). vSRX kan worden gehost op de eigen hypervisor van de klant of draaien op AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure. De Juniper Networks SRX Series NGFW's combineren high-performance beveiliging met geïntegreerde diensten voor applicatiebeveiliging, intrusion protection en advanced threat detection voor elk type organisatie.

De on-premises apparaten nemen gegevens op en analyseren die afkomstig zijn van een externe firewall of beveiligingsgegevensbron. Dit stelt ondernemingen in staat om met één druk op de knop op bedreigingen te reageren, malware te detecteren en het helpt ook om vendor lock-in te voorkomen. Met Juniper's ATP-platform als open ecosysteem werkt het samen met elke firewall en SIEM. Hierdoor is het zeer compatibel en kan het direct in een omgeving worden gebruikt. Detectie en analyse en automatisering maken het ook mogelijk om met één druk op de knop te reageren. Een vrij unieke manier om geavanceerde malware te benaderen.

Juniper Networks SRX next-generation firewalls gebruiken informatie van Juniper's Sky Advanced Threat Protection cloud-gebaseerde service en GeoIP-feeds van derden om kwaadaardige activiteiten te blokkeren als ze het netwerk binnenkomen of doorkruisen. Het biedt ook inzicht in en controle over applicaties, IPS en een op gebruikers gebaseerd applicatiebeleid, plus unified threat management (UTM) om je bedrijfsmiddelen te beschermen en te controleren.

icon  Firewall

Did you know that Nomios offers managed firewall services? Our managed firewall services take care of the day-to-day management of your firewall operations, providing improved availability and guaranteeing continuity. Managing your security infrastructure is not just about keeping firewalls up-to-date with patches and fixes. We ensure that security measures are up to date by actively monitoring access to the internet from the company network, responding to critical alerts, compiling management reports, and providing guidance on optimising firewall configurations.

Forcepoint

Het portfolio van Forcepoint omvat negen verschillende firewall series, met verschillende doeleinden. Alle series bevatten gecentraliseerd beheer, uitgebreide beveiliging zoals VPN, IPS, encrypted inspection, SD-WAN en bedrijfskritische applicatie proxies. In 1993 zijn ze niet begonnen met firewall-oplossingen, ze zijn begonnen als reseller voor netwerkbeveiligingsproducten.

Volgens het onderzoek van Gartner® zijn de netwerkfirewalls van Forcepoint een goede kandidaat voor gedistribueerde office use cases waarbij gebruikers op zoek zijn naar volwassen SD-WAN, VPN en gecentraliseerde beheermogelijkheden.

Volgens Forcepoint zelf is hun NGFW speciaal ontworpen voor het verminderen van de complexiteit en tijd die nodig is om je netwerk soepel en veilig te laten draaien. En om het zo te houden. De Forcepoint Next-Gen Firewall is gebouwd rond een uniforme softwarekern die consistente mogelijkheden, versnelling en gecentraliseerd beheer biedt voor alle soorten implementaties. Hun Security Management Center (SMC) kan tot 2000 Forcepoint NGFW appliances configureren, bewaken en updaten - fysiek, virtueel en in de cloud - en dat alles vanuit één enkel venster.

De NGFW partners van Nomios

Deze NGFW-leveranciers beschermen je netwerk edge, datacenter en cloudtoepassingen met fysieke, virtuele en gecontaineriseerde firewalls. Maar wist je dat volgens Gartner 99% van de firewall inbreuken worden veroorzaakt door misconfiguraties in plaats van firewall gebreken? De Nomios network security experts kunnen je helpen met de juiste configuratie van je huidige firewall of je helpen bij de zoektocht naar een nieuwe NGFW. We begrijpen dat elke organisatie anders is, dus helpen we je bij de zoektocht naar een NGFW die het beste bij jouw organisatie past.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man