Firewall Netwerk security

Twee van onze partners zijn leader in het 2021 Magic Quadrant™ voor netwerk firewalls

6 min. leestijd
Placeholder for Aerial view city streetsAerial view city streets

Share

Met trots kondigen wij aan dat twee van onze partners een Leader zijn in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor netwerk firewalls: Palo Alto Networks and Fortinet. Zij zijn gekozen uit 19 leveranciers die Gartner heeft geëvalueerd voor dit kwadrant. Alle vendors zijn geëvalueerd op de mogelijkheden van hun netwerkfirewalls, deze omvatten:

  • Applicatie awareness en controle
  • Intrusiedetectie en -preventie
  • Geavanceerde malware detectie
  • Logging en reportage

Naarmate nieuwe gebruiksscenario's voor netwerkfirewalls zich ontwikkelen, verwerven traditionele firewall-leveranciers of ontwikkelen ze oplossingen om aan deze nieuwe gebruiksscenario's te voldoen, en ontstaan er volgens Gartner use-case specifieke leveranciers. De strategische aannames voor de planning zijn volgens hen:

  • Tegen 2025 zal 30% van de nieuwe implementaties van gedistribueerde firewalls voor kantoren overschakelen op Firewall as a Service (FWaaS), ten opzichte van minder dan 10% in 2021.
  • Tegen het einde van 2025 zal 35% van de eindgebruikersuitgaven voor netwerkfirewalls deel uitmaken van grotere beveiligingsdeals die worden geleverd door de Enterprise License Agreement (ELA) van dezelfde leverancier, tegenover minder dan 10% in 2021.
Placeholder for Magic Quadrant for Network FirewallstargetMagic Quadrant for Network Firewallstarget
Onze partners

Magic Quadrant™ leaders

Drie van onze partners zijn leiders in het Gartner® Magic Quadrant™ voor netwerk firewalls. Volgens Gartner® presteren leiders goed ten opzichte van hun huidige visie op veranderende marktregels en zijn voorbereid op de toekomst.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks is een leider in dit Magic Quadrant™. Het biedt verschillende firewalls voor verschillende implementatie use cases: hardware firewalls (PA-Series), virtuele firewalls (VM-Series), FWaaS (Prisma Access) en containerised firewalls (CN-Series). Het biedt ook op identiteit gebaseerde segmentatie (Prisma Cloud). De gecentraliseerde firewall-beheerder is Panorama, die zowel als hardware en als virtuele appliance wordt aangeboden. Naast firewalls biedt deze leverancier endpoint security, cloud security en security operations producten.

Recente updates zijn onder meer nieuwe functies en verbeteringen in het gehele firewall-aanbod. Hoogtepunten zijn nieuwe beveiligingsabonnementen, namelijk IoT-beveiliging, DLP voor ondernemingen, SaaS-beveiliging en geavanceerde URL-filtering in de nieuwste firewall-firmware. Andere belangrijke feature-updates zijn verbeteringen aan de IoT-beveiligingsfunctie, bedreigingspreventie, WildFire en DNS-beveiliging.

Palo Alto Networks
staat op de shortlist van ondernemingen die op zoek zijn naar firewalls die meerdere beveiligingsdiensten bieden om geavanceerde bedreigingen te detecteren. Early adopters waarderen het innovatietempo van deze leverancier. Palo Alto Networks is geschikt voor klanten die willen consolideren door een enkele leverancier te gebruiken voor meerdere beveiligingsbehoeften. Het is echter de duurste firewall-leverancier en daarom niet geschikt voor prijsbewuste ondernemingen.

Fortinet

Fortinet is een leider in dit Magic Quadrant™. Zijn FortiGate firewall-productlijn is beschikbaar voor alle use cases van firewallimplementatie. FortiGate is ook beschikbaar in virtuele appliances voor publieke cloud-platforms. Fortinet heeft onlangs FortiGate FWaaS uitgebracht, na de overname van OPAQ, dat is omgedoopt tot FortiSASE. FortiManager en FortiGate Cloud zijn de gecentraliseerde beheerders van Fortinet. FortiAnalyzer en FortiCloud zijn de gecentraliseerde rapportagetools.

Fortinet heeft een breed beveiligingsportfolio, dat naast firewalls ook mogelijkheden omvat als EDR, e-mailbeveiliging, web application firewall/web application and API protection (WAF/WAAP), network access control (NAC), deception en identity and access management (IAM). Recente updates zijn onder meer de introductie van een security operations center (SOC) als een service, SASE en ZTNA productaanbiedingen. Fortinet heeft ook verbeteringen geïntroduceerd voor zijn URL-filtering en geavanceerde bedreigingsdetectiefuncties. Daarnaast heeft het integratie tussen het netwerk operations center (NOC) en SOC-operaties in het Fabric Management Center geïntroduceerd.

Fortinet
is geschikt voor ondernemingen die hardware-gebaseerde firewall use cases hebben met sterke netwerkmogelijkheden. Het is ook een goede kandidaat voor organisaties die oplossingen willen consolideren, vanwege het grote productportfolio.

Onze partners

Magic Quadrant™ challengers

Twee van onze partners zijn challengers in het Gartner® Magic Quadrant™ voor netwerkfirewalls. Volgens Gartner® presteren challengers vandaag goed of domineren ze een groot segment, maar geven ze geen blijk van inzicht in de richting van de markt.

Cisco

Cisco is een challenger in dit Magic Quadrant™. Het biedt meerdere firewall-productlijnen, waaronder Cisco Secure Firewall (voorheen Firepower), Cisco Secure Workload (voorheen Tetration) en de Meraki MX-serie. Daarnaast biedt Cisco Umbrella Secure Internet Gateway (SIG) voor FWaaS, en industriële firewalls (de Secure Firewall Industrial Security Appliance [ISA] serie). Cisco Secure Firewall Management Center (on-premises) en Cisco Defense Orchestrator (cloud-based) zijn de gecentraliseerde beheerders.

Tijdens de evaluatieperiode voor dit Magic Quadrant bracht Cisco zes Firepower Threat Defense (FTD) virtuele appliances uit, een container-firewall en Cisco Secure Managed Remote Access, een beheerde VPN-oplossing. Een andere belangrijke update is multi-cloud beheer en controle met de integratie van Secure Workload en Secure Firewall.

Cisco is geschikt voor organisaties die op zoek zijn naar één leverancier voor het consolideren van een breed scala aan netwerk- en beveiligingstechnologieën.

Juniper Networks

Juniper is een challenger in dit Magic Quadrant™. Zijn firewall-productlijn is de SRX-serie van next-generation firewalls, die beschikbaar is als hardware appliances, virtuele appliances (vSRX) en containers (cSRX). vSRX kan worden gehost op de eigen hypervisor van de klant of draaien op AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure. Naast firewalls biedt Juniper ook security information and event management (SIEM), DDoS mitigation en threat intelligence.

Recente updates omvatten uitbreidingen van geavanceerde mogelijkheden voor dreigingsdetectie, IoT-beveiliging en partnerschappen voor het industriële controlesysteem (ICS) en supervisory control and data acquisition (SCADA) omgevingen.

Juniper Networks firewalls zijn geschikt voor ondernemingen die op zoek zijn naar een geïntegreerd netwerkaanbod, inclusief firewalls, van één leverancier. De vSRX en cSRX firewalls zijn goede kandidaten voor public cloud security use cases.

Onze partners

Magic Quadrant™ nichespelers

Een van onze partners is een nichespeler Gartner® Magic Quadrant™ voor netwerk firewalls. Volgens Gartner® richten nichespelers zich met succes op een klein segment, of zijn ze ongericht en zijn ze niet out-innovate of beter dan anderen.

Forcepoint

Forcepoint is een nichespeler in dit Magic Quadrant™. Tijdens de evaluatieperiode introduceerde het verschillende nieuwe firewallmodellen, met name de N60 en N120WL aan de onderkant. Het bedrijf bracht ook een nieuw SASE-aanbod op de markt. Andere updates waren onder andere verbeterde SD-WAN prestaties om snellere SD-WAN firewall edge connectiviteit mogelijk te maken, verdere verbeteringen aan AWS en Microsoft Azure integraties, en een extra IPS engine om open-source handtekening compatibiliteit met Snort mogelijk te maken.

De firewall appliance van Forcepoint heeft ingebouwde SD-WAN-mogelijkheden. Forcepoint heeft ook verschillende virtuele appliance-modellen. Naast netwerkfirewalls biedt Forcepoint DLP-, CASB- en SWG-productlijnen.

Forcepoint firewalls zijn goede kandidaten op de shortlist voor verspreide kantoorgebruikscases waar klanten op zoek zijn naar volwassen SD-WAN, VPN en gecentraliseerde beheermogelijkheden. Ze beschikken over geavanceerde clustering/hoge beschikbaarheid, en zijn ook goede kandidaten voor middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar een manier om verschillende SASE-functies te consolideren bij één leverancier.

Over Gartner

Gartner, Magic Quadrant for Network Firewalls, Rajpreet Kaur, Jeremy D'Hoinne, Nat Smith, Adam Hils, 1 November 2021

Gartner and Magic Quadrant are registered trademarks of Gartner, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and internationally and is used herein with permission. All rights reserved.

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, express or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

This graphic was published by Gartner, Inc. as part of a larger research document and should be evaluated in the context of the entire document.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.